Közélet

Szanyi Tibor: Az MSZP etikai kódexet javasol

Szanyi Tibor: Az MSZP etikai kódexet javasol

2010. augusztus 24., kedd
Szanyi Tibor: Az MSZP etikai kódexet javasol

Tizenhárom pontos etikai kódexet javasol a pártoknak az MSZP az önkormányzati választásra - közölte Szanyi Tibor, a párt kampányfőnöke. A parlamenti pártok közül a Fidesz, a KDNP és a Jobbik elveti, az LMP pedig több ponton módosítaná a kódexet – olvasható az InfoRádió honlapján.

A kódex garantálná az október 3-i választás tisztaságát, szabályosságát, biztosítaná a részt vevő pártok, szervezetek, jelöltek etikus magatartását, egyben kizárná a tisztességtelen, ok nélkül személyeskedő és becsületsértő módszerek alkalmazását.

Szanyi Tibor

az InfoRádiónak elmondta: a kódexben többek között az szerepelne, hogy a jelöltek saját programjuk megismertetésével foglalkozzanak, ne pedig az ellenfelek lejáratásával. A szocialista politikus csütörtökre hívta meg a képviselői irodaházba a parlamenti pártokat és az önkormányzati választáson induló jelölőszervezeteket, hogy írják alá a kódexet. Ezen viszont a parlamenti pártok közül - a kezdeményezőn kívül - minden valószínűség szerint csak az LMP vesz részt, a többiek ugyanis elvetik a szocialisták javaslatát. További részleteket

az InfoRádió honlapján

olvashat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.