Gazdaság

Elkészült a szegedi Víztorony tér felújítása

Elkészült a szegedi Víztorony tér felújítása

2010. augusztus 21., szombat
Elkészült a szegedi Víztorony tér felújítása

A tervezettnél közel egy hónappal hamarabb készült el Szegeden a Víztorony tér mintegy félmilliárd forintos felújítása; a beruházást szombaton Botka László (MSZP), a város polgármestere adta át.

A felújítás költségeiből 297 millió forintot uniós pályázaton nyert a város, a fennmaradó 186 millió forintot költségvetési forrásból biztosította. A kivitelező a HPQ Kft. és a Délút Kft. volt. A munkálatok első üteme tavaly júliustól decemberig tartott. Ez idő alatt került sor a 232 négyzetméteres utasforgalmi épület és az üzletsor felépítésére, a 16 férőhelyes P+R parkoló kialakítására, a közvilágítás megújítására és az akadálymentesítésre. Az építkezéssel párhuzamosan a város több pontján kezdődtek megálló felújítások, emellett új megállók és egy új buszforduló is épült. A második ütem már 2010-ben zajlott, ekkor a Víztorony tér belső részének és Budapesti körúti részének a rekonstrukciója ment végbe, az autóbusz parkoló bővítése és a tér átfogó kertészeti megoldása mellett. Új utcabútorokat helyeztek ki, felszerelték a térfigyelő kamerákat és a jegykiadó automatát. Ezzel párhuzamosan a tömegközlekedési nagyprojekt kertében elkészült a 10-es trolibusz felső vezetékének hálózata és végállomás. A beruházás októberre kiegészül egy elektronikus utas tájékoztató rendszerrel és egy webterminállal.

Botka László

az avatóünnepségen elmondta, hogy a szegediek büszkék lehetnek arra, amit a város az elmúlt években elért, és ha ez a hűség és összefogás megmarad, akkor az elkövetkező években is az ország legsikeresebb nagyvárosa lehet.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.