Egyház

Egyházi hírek: piarista ünnep, Szent Gellért Fesztivál

Egyházi hírek: piarista ünnep, Szent Gellért Fesztivál

2010. augusztus 23., hétfő
Egyházi hírek: piarista ünnep, Szent Gellért Fesztivál

Az elkövetkező egy hónap folyamán számos egyházi rendezvényre kerül sor: alapítójuk emléknapját ünneplik a piaristák, búcsút tart a Kalkuttai Boldog Teréz templom és immáron harmadszor rendezik meg a Szent Gellért Fesztivált.

Augusztus 25-én ünneplik a piaristák rendalapítójukat, Kalazanci Szent Józsefet. Szeretettel várnak minden érdeklődőt a 9.30-kor kezdődő szentmisére és azt követő agapéra. Piarista vértanúk temploma: Szeged, Bálint Sándor u. 14. Az újszegedi Kalkuttai Boldog Teréz templom szeptember 5-én tartja búcsúját. Az ünnepi szentmisét 11.30-kor Gruber László teológiai tanár, szeged-szőregi plébános tartja. A szentmisén közreműködik az újszegedi Szent Cecília kórus. (Fő fasor 101. Megközelíthető a 2-es autóbusszal.) Idén harmadik alkalommal rendezik meg a Szent Gellért Fesztivált a Szegedi Székesegyházban szeptember 19-26. között, melyen ismét nemzetközi előadóművészek klasszikus zenei koncertjei lesznek hallhatók. A részletes program megtalálható a világhálón:

www.stgellertfestival.com/hu/2010

. Jegyek elővételben már kaphatók az Interticket üzleteiben és a

www.jegy.hu

weboldalon.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.