Bulvár

Az iskolakezdés forgalmirend-változásokkal is jár

Az iskolakezdés forgalmirend-változásokkal is jár

2010. augusztus 30., hétfő
Az iskolakezdés forgalmirend-változásokkal is jár

A Rókusi körút, a Kálvária sugárút több pontján továbbra is forgalmi változásokkal jár a Szeged elektromos tömegközlekedés fejlesztése projekt megvalósítása. Meghosszabbított útvonalon jár a 8-as troli, a 3-as és a 2-es villamos építkezése miatt terelőúton haladhat a forgalom. Kérjük, az óvodák és iskolák környékén nagyon figyelmesen közlekedjenek!

A 8-as trolik meghosszabbított útvonalon járnak; az eddigi Dugonics téri végállomás után hurkot írnak le a Honvéd tér, az Aradi vértanúk tere, a Klinikák végállomás, az SZTK Rendelő és a Petőfi Sándor sugárút nevű megállók érintésével. A 8-as trolibusz útvonalán a Semmelweis utca egyirányú a Tisza Lajos körúttól a Markovits utca felé. Ezen a szakaszon mindkét oldalon tilos parkolni. A Markovits utca a Semmelweis utcától egyirányú a Boldogasszony sugárút felé. Az utcában megszűnt a parkolás. A Vitéz utca ugyancsak egyirányú a Boldogasszony sugárúttól a Szentháromság utca felé. Parkolni csak a táblával kijelölt helyen, a belváros felőli oldalon lehet. A 2-es villamosvonal építése miatt a 8-as a Körtöltés utca helyett ideiglenesen a Makkosház végállomásig viszi az utasokat. Az 5-ös trolipótló buszok a Körtöltés utcai végállomásról indul, a belváros irányában érinti megszokott Vértói úti végállomását. További megállói változatlanok.

(Lásd a mellékelt térképet.)

A 3-as és 3F-es villamos vonalán a Dugonics tértől a Vadaspark, illetve a Fonógyári út végállomásig továbbra is villamospótló buszok közlekednek. A Kálvária sugárút a nagykörút és a Tisza Lajos körút között a belváros irányában egyirányú, a városból kifelé a Béke és Gogol utcán át lehet haladni. Az érintett szakaszon a Földváry és a Béke utca a Moszkvai körút felé egyirányú, parkolni a jobb oldalon lehet. A Jósika utca a Béke utca irányából a Kálvária sugárút felé zsákutca. A Kálvária sugárút Moszkvai körúti csomópont közepén zajló munkák miatt itt ideiglenes egysávos körforgalomban lehet közlekedni az egyes irányokba. A gyalogátkelőket átmenetileg a csomóponttól távolabb jelölték ki. A Kálvária téri gázvezeték-javítás miatt a belvárosból kifelé autózóknak egyelőre kerülniük kell: a Déri Miksa szakközépiskola felé terelik a forgalmat. A 13, 36/36Y-os autóbuszok is megkerülik a teret a városból kifelé irányban, a 90/90F-es autóbuszok azonban szeptember 1-től az eredeti megállóikat használják a Kálvária téren. Az új 2-es villamosvonal építői továbbra is útszűkület mellett dolgoznak a Rókusi körút Tesco és Kisteleki utca közötti részén, szélesítik a körutat. A Csáky utcai kereszteződés egyelőre zárva van. A jelzőlámpák továbbra sem működnek, a buszok ideiglenes megállókban állnak meg, az eredeti megállóhelyek közelében.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.