Közélet

Aláírták a szerződést, kezdődhet az építés Szentesen

Aláírták a szerződést, kezdődhet az építés Szentesen

2010. augusztus 12., csütörtök
Aláírták a szerződést, kezdődhet az építés Szentesen

2011 őszére készülhet el a sürgősségi betegellátó osztály a kórházban

Aláírták a szerződést, kezdődhetnek az építési munkálatok a szentesi Dr. Bugyi István Kórházban, ahol várhatóan 2011 őszéig alakítják ki a sürgősségi betegellátó osztályt. A fejlesztés mintegy 530 millió forintból valósul meg, amihez 476 millió forintot nyert uniós pályázaton a fenntartó. Az építési beruházásra kiírt közbeszerzési eljárás során a KÉSZ Építő és Szerelő Zrt. adta a legjobb ajánlatot.

Már az első SBO születésekor is ott bábáskodott

Farkas Sándor

, a térség országgyűlési képviselője, aki számára, mint fogalmazott, óriási öröm, hogy ennek a fejlesztésekor is ott lehet. Mint mondta, a cél a maradandó egészségkárosodások és a megelőzhető halálesetek számának csökkentése. Ezen keresztül elérhető az egészséges életévek növelése, az egészséggel összefüggő életminőség javulása, a munkaképesség mielőbbi visszanyerése és az egészségi okból munkaképtelenek számának csökkentése.

A szerződést a KÉSZ Építő és Szerelő Zrt. képviselőivel Magyar Anna, a fenntartó Csongrád Megyei Közgyűlés elnöke írta alá. A közbeszerzési eljáráson a cég 222 millió forintos ajánlata bizonyult a legjobbnak. Mint a parlamenti képviselő fogalmazott, a projekt által javul az ellátás minősége, a felszereltség és a kórház költséghatékonysága.

A kórházban ma működő sürgősségi befogadóhely (SO2) rekonstrukciója, valamint a 478 m2 bruttó alapterületű épület hozzáépítése után az intézmény falai között sürgősségi belgyógyászati és sebészeti-traumatológiai, valamint sürgősségi gyermek ambuláns ellátás folyik majd. Emellett 6 darab megfigyelő fektető és 2 intenzív megfigyelő ágy, illetve egy sürgősségi műtő és egy sokktalanító is működik majd. Emellett a helikopter leszállóhelyet kompletté, éjjel-nappal használhatóvá alakítják. A projekt várhatóan 2011 augusztusában zárul.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.