Volt is, meg nem is a „Botka-keresztelő”?

Cikkünk frissítése óta eltelt 12 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Reök-palota előtti teret még áprilisban „keresztelte át” két városvédő Botka László téré, kifejezve ezzel kritikájukat a várospolitikával szemben. A rendőrség eljárást kezdeményezett ifj. Szilágyi Árpád ellen, aki most egy nyílt levelet küldött szerkesztőségünkbe, hogy az ügy újabb fejleményéről – a makói jegyző határozata ellen emelt kifogásáról – tájékoztasson. A levelet alább olvashatják.

Tisztelt Címzetes Főjegyző Úrhölgy!

Alulírott Szilágyi Árpád Levente […] Makó Város Jegyzőjének 2010. június 9-én kelt 1/424-6/2010/VII. ügyiratszámú
határozata ellen KIFOGÁSSAL élek, okát és célját az alábbiakban közlöm:

Megítélésem szerint a tényállás nem kellő alapossággal lett tisztázva, hiszen a feljelentés (Szegedi Rendőrkapitányság 06010/50678/2010/id.) alapját képező szegedi Szabálysértési Csoport helyszíni szemlén tett azon megállapítása, mely szerint „a Tisza Lajos krt. és a Somogyi utca sarkán álló épület falán a névtáblát megváltoztatták, a meglévő utcanév- és névmagyarázó- táblára ragasztottak rá a papír alapon készült ’Dr. Botka László tér’ és a ’Legnagyobb Városképromboló (2002-2010)’ feliratot” nem áll fenn, lévén hogy Szeged Megyei Jogú Város helyrajza szerint a Tisza Lajos körútnak és a Somogyi utcának nincs közös sarka, kereszteződése, találkozási pontja.
Mivel a jelentésben és az önök határozatának indoklásában többször is jelölt földrajzi hely nem létezik, ott épület nem állhat, így azon semminemű táblát nem tehettem olvashatatlanná. A fenti tények tükrében kérem Öntől a cselekmény pontos helyének megállapítását.

Szilágyi Árpád Levente

Felkerestük a makói jegyzőséget, hogy érdeklődjünk arról, milyen további ügymenet várható akkor, ha a fent említett határozatban megjelölt földrajzi hely nem létezik. Az irodától azt a választ kaptuk, hogy valóban érkezett hozzájuk kifogással élés, de folyamatban lévő ügyről nem nyilatkozhatnak.

Előző sztori

Meghalt Pelikán elvtárs

Következő sztori

10,5 milliárdos Szeviép-tartozás – 15 nap haladék (Frissítve)