Közélet

Újra Egyesült Magyar Ifjúság-tábor Délvidéken

Újra Egyesült Magyar Ifjúság-tábor Délvidéken

2010. július 6., kedd
Újra Egyesült Magyar Ifjúság-tábor Délvidéken

Ötödik alkalommal nyitja meg kapuit az Egyesült Magyar Ifjúság (EMI) által szervezett nemzeti fesztivál, a délvidéki EMI-tábor. Július 9. és 11. között ezúttal - a Tisza által elárasztott strand helyett - a magyarkanizsai Vásártér várja a táborozókat, akik idén is színvonalas történelmi és közéleti előadásokat és filmeket nézhetnek-hallgathatnak, a magyarság eredettörténetétől az 1938-41 közötti terület-visszacsatolások hadtörténeti vonatkozásain át a jelenkor olyan izgalmas kérdéseiig, mint a Magyar Nemzeti Tanács lehetőségei vagy a magyar állampolgárság kiterjesztése.

A felnőttek mellett a gyermekek sem unatkoznak majd, hiszen mesejáték-előadás, kézműves foglalkozások és más programok várják őket, sőt, még hadibemutató is lesz. Neves borászok mutatják be a Kárpát-medence csodálatos magyar borait, esténként pedig neves együttesek és előadók lépnek fel az EMI-táborban. Koncertet ad a Kárpátia, a Beatrice, a Romantikus Erőszak, Fanka Deli, a szabadkai B-terv, a Cool Head Clan, a Stratégia, az RPG és az erdélyi Damned együttes. A részletes program a

www.emitabor.hu/delvidek

honlapon olvasható. Újdonság, hogy idén fiatal délvidéki zenekarok is bemutatkozhatnak, a programban szereplő ismert zenekarok előtt és után kapnak lehetőséget a fellépésre. A tábor napijegye 400 dinárba, háromnapos belépője pedig 1000 dinárba kerül, ezek magukban foglalják a sátrazás lehetőségét is. Július 9. és 11. között mindenkit vár az Egyesült Magyar Ifjúság délvidéki tábora Magyarkanizsán!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.