Közélet

Szeviép-fantomcég Faddon 2 milliárdos törzstőkével?

Szeviép-fantomcég Faddon 2 milliárdos törzstőkével?

2010. július 22., csütörtök
Szeviép-fantomcég Faddon 2 milliárdos törzstőkével?

Miközben javában tart az M43-as autópálya egyes szakaszait építő, s fizetésképtelenné vált cég, a Szeviép Zrt. csődeljárása, s közel 300 partnere vár összesen mintegy 10,5 milliárd forintjára, addig egy új céget jegyeztek be Tolna megyei Faddon Szeviép-Hungary Vízépítő Zrt. néven 2 milliárdos törzstőkével. A Szeviép-mutációnak az anyacéghez még áprilisban kinevezett, de azóta távozott cégvezető, Nemes Imre az ügyvivője.

A jelenleg csődeljárás alatt álló Szeviép Zrt. a legutóbbi csődegyességi tárgyaláson 15 nap haladékot kapott

, hogy megegyezzen hitelezőivel, s valószínű, hogy ettől függ a már többször demonstráló alvállalkozók (

képünkön

) felé fennálló tartozások rendezése is. Egy neve elhallgatását kérő alvállalkozó arról tájékoztatott minket, hogy a Szeviép Zrt. körül nem most kezdődtek a problémák, hiszen a cég nyereséget termelt szinte minden részlegénél, hanem még 4-5 éve, mikor különböző nagyberuházásokra vettek fel hiteleket, s azok sorsáról nem tudni semmit, majd azt a mintegy 5 milliárdnyi hitelállományt görgette maga előtt a cég, s a válság már így érte utol. A építőipari vállalkozó hozzátette, hogy a cég tisztességes szakemberek által működtetett vállalat, amelynek tulajdonosai igyekeznek menteni, ami menthető, az értékes szellemi állománytól kezdve a gépparkon át a szakemberekig. Ennek egyik mozzanata lehet az új cég is, amely talán próbál megőrizni valamit a Szeviép régi presztízséből, de igyekszik újjáalakulni. Informátorunk szerint ami egy kissé sérti a jogos követeléseiket váró alvállalkozókat, az a 2 milliárdos törzstőke.

Senki nem tud semmit?

Felhívtuk a Tolna Megyei Cégbíróságot, ahol megerősítették, hogy 2010. június 30-án jegyeztek be egy Szeviép-Hungary Vízépítő Zrt. nevű céget Faddon, az Arany János u. 2. szám alá, 2 milliárdos alaptőkével (az OPTEN céginformációs rendszerében még nem található). Ott azonban egy magánlakást sikerült telefon elérnünk, ahol a tulajdonos elmondta, hogy már többen keresték itt a céget, főleg anyagszállítás ügyében, de valószínűleg rosszul jegyezték be a cégbíróságon, mert a telephely az Arany János utca 200. számon alatt van (

lásd a térképen

). A cég ügyvivője

Nemes Imre,

a Szeviép Zrt. műszaki munkálatokért felelős cégvezetője. A zrt. szegedi székházában érdeklődtünk, ahol mindössze azt a tájékoztatást kaptuk, hogy Nemes Imre már nem dolgozik a cégnél. És nem tudnak semmit az új cégről, amely szintén viseli Szeviép nevet. A titkárságon annyit még hozzátettek, hogy Nemes Imre új számát sem tudják megadni, s az épületen belül sem tudja azt senki...

Akkor van székhely vagy nincs székhely?

Az új cím alatt egyébként egy irodaház található, melynek a III. N Bt. a tulajdonosa. A cég képviselője érdeklődésünkre elmondta, hogy sorra érkeznek a Szeviép-Hungary Vízépítő Zrt. nevére az ajánlott levelek, APEH-tól, cégektől, magánszemélyektől egyaránt, de ők nem tudnak erről a cégről semmit. Ami a szóvivő elmondása szerint azért is érdekes, mert nekik mint tulajdonosnak nyilatkozniuk kell, ha egy vállalkozás az ő címükre akar bejelentkezni, és ők nem tettek ilyen nyilatkozatot. Amint sikerül elérnünk az új cég ügyvezetőjét, tájékoztatjuk olvasóinkat.


View Larger Map

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.