Közélet

Tűzgyújtási tilalom a megyében

Tűzgyújtási tilalom a megyében

2010. július 16., péntek
Tűzgyújtási tilalom a megyében

Több megyében általános tűzgyújtási tilalmat rendelt el átmeneti időre az illetékes Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal (MgSzH) - közölte az MgSzH Központ Erdészeti Igazgatósága pénteken az MTI-vel.

A tilalom a Bács-Kiskun, Csongrád, Vas és Veszprém megye területén lévő erdőkre, valamint az erdőterületek határától számított kétszáz méteren belüli területre vonatkozik. Tilos a tűzgyújtás a kijelölt tűzrakó helyeken is, valamint a közút- és vasút menti fásításokban, beleértve a parlag- és gazégetést is. Felhívják a közúton és vasúton utazók, az erdőben kirándulók, a mezőgazdasági területeken dolgozók figyelmét, hogy égő cigaretta csikket és dohányneműt ne dobjanak el, azt minden esetben oltsák el. Aki a tűzvédelmi rendelkezéseket megszegi, szabálysértést követ el - áll a közleményben.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.