Gazdaság

Tovább gyengült a forint

Tovább gyengült a forint

2010. július 23., péntek
Tovább gyengült a forint

A S&P magyar szuverén adósbesorolás kilátásának negatívra rontása újabb forintgyengülést okozott pénteken – írja a hvg.hu. Péntek délután a Moody's leminősítése is megtörtént.

Délután fél kettőkor az eurót 286,85 forinton jegyezték, nem sokkal a S&P közlése után. Ahogy a

vg.hu

írta délelőtt, azután gyengült a magyar fizetőeszköz az euróval szemben, miután a Moody's hitelminősítő kilátásba helyezte a magyar államadósság leminősítését. Kora reggel a jegyzés 283,50 forint környékén mozgott. Délelőtt a forint két forinttal gyengült, miután a Moody's Investors Service leminősítést valószínűsítő felülvizsgálat alá vette Magyarország közepes befektetői államadósság besorolását. Csütörtök délután a forint 283,83 forinton állt az euróval szemben de a kereskedő úgy kalkulálnak, hogy a Moody's a leminősítés kilátásba helyezése után azt meg is lépi. A Moody’s bejelentése után a magyar tőzsde is esett, a BUX-index az első egy órában 144 pontot szokatlanul magas forgalom mellett. A

hvg.hu

arról ír, hogy a hét fejleményei után nem meglepő, hogy a Moody’s leminősítést valószínűsítő felülvizsgálat alá vette hazánk közepes befektetői adóbesorolását.

A Moody’s szerint az IMF és az EU küldöttségeivel folytatott tárgyalások félbeszakadása

miatt megnövekedett a magyar költségvetési és gazdasági kilátásokat övező bizonytalanság. A nemzetközi hitelminősítő pénteki londoni bejelentésének hátteréről

bővebben ITT

olvashat. A péntek délutáni legfrissebb híradások szerint a Moody's hivatalosan is leminősítette Magyarország közepes befektetői adóbesorolását.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.