Egészség

Pszichiátriával kezelték a vírusfertőzést

Pszichiátriával kezelték a vírusfertőzést

2010. július 7., szerda
Pszichiátriával kezelték a vírusfertőzést

Bár a 29 éves, életvidám fiatal lány sosem mutatott pszichiátriai tüneteket, egy vírusfertőzés, egy korábbi kivizsgálás és egy kisebb családi konfliktus véletlenjeinek összejátszása folytán mégis öt napot töltött pszichiátriai zárt osztályon és heteket a pszichiátrián.

K.N. 2010 márciusában közérzete rosszabbodása miatt felkereste háziorvosát, aki a hölgy vírusfertőzésére antibiotikumot írt fel. Tünetei 3 hét alatt sem javultak, ezenkívül bal oldalában némi merevség alakult ki, ezért visszament orvosához. Az orvos a beteg által elmesélt kisebb családi konfliktus miatt neurológus-pszichiáterhez, az egyéb tünetek miatt pedig szemészetre utalta K.N-t. Elmondása alapján a neurológus-pszichiáter ránézésre kizárt több betegséget, továbbküldte szemészetre, és a családi konfliktus miatt nyugtatót is felírt. Pár nappal ezután azt tapasztalta, hogy a jobb oldala gyakorlatilag fejtől talpig zsibbad. Másnapra sem javult a helyzete, szédült, és csökkent a beszédképessége, ezért családja mentőt hívott hozzá. A mentősök beszállították a Szent István Kórház Neurológiai Ambulanciájára, ahol a fogadó orvos - állítása szerint - vizsgálat nélkül a stroke osztályra küldte. Döbbenten vette észre, hogy kórházi zárlat miatt egy másik kórház pszichiátriai osztályára, annak is zárt osztályára szállították. A hölgy elmondása szerint orvossal az ott töltött öt nap alatt a felvételt is beleszámítva mindössze kétszer találkozott. Állapota rohamosan romlott, már ülni sem tudott egyedül, nyelési nehézségei miatt pedig enni sem bírt, ezért a család kifejezett kérésére, területi illetékességre hivatkozva átszállították a szegedi kórház pszichiátriai osztályára. A szegedi osztályon 2,5 hetet töltött, amely után után saját kérésére hazaengedték. A hölgy az őt ért sérelmek miatt egy emberi jogi alapítványhoz fordult segítségért, panaszát az Egészségbiztosítási Felügyelet már vizsgálja - írja az Állampolgári Bizottság Az Emberi Jogokért tájékoztatója.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.