Bulvár

Összehangolt ellenőrzést tartottak a vámosok a magyar-román határszakaszon

Összehangolt ellenőrzést tartottak a vámosok a magyar-román határszakaszon

2010. július 17., szombat
Összehangolt ellenőrzést tartottak a vámosok a magyar-román határszakaszon

Több ezer doboz cigarettát és több mint ötven liter alkoholterméket találtak a vámosok azon az összehangolt ellenőrzésen, amelyet a dél-alföldi magyar-román határszakasz átkelőinél tartottak – tájékoztatta a pénzügyőrség szombaton az MTI-t.

Az akcióban résztvevő 58 pénzügyőr a nagylaki, a kiszombori, a gyulai, a méhkeréki és a battonyai határátkelőhelynél 16 óra leforgása alatt 1130 ellenőrzést végezett – mondta

Némedi Varga Éva

, a Vám- és Pénzügyőrség Dél-alföldi Regionális Parancsnokságának sajtóreferense. A vizsgálatok 35 esetben tártak fel jogsértést; 8200 doboz cigarettát, több mint 50 liter alkoholterméket foglaltak le, és emiatt 3,5 millió forint jövedéki bírságot szabtak ki. A legtöbb csempészett dohányárut egy román férfinál találták a 44-es főúton. Gépkocsija átalakított belső üregeiből, az ajtókból, a műszerfalból, a közfalakból és a tetőkárpit mögül 3200 doboz adójegy nélküli cigaretta került elő. A vámhatóság a csaknem kétmillió forint értékű szállítmányt, valamint az autót lefoglalta, és 2,2 millió forint jövedéki bírságot szabott ki. A sofőr ellen visszaélés jövedékkel bűncselekmény miatt eljárás indult.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.