Kultúra

Nyári Ifjúsági Játékok a vajdasági Zentán

Nyári Ifjúsági Játékok a vajdasági Zentán

2010. július 15., csütörtök
Nyári Ifjúsági Játékok a vajdasági Zentán

Az előző évekhez hasonlóan az idén is gazdag kulturális és civil programot kínálnak július 21. és 24. között a vajdasági Zentán a Nyári Ifjúsági Játékok szervezői.

"A Délvidék legnagyobb nyári buliján", a 11. zentai Nyári Ifjúsági Játékokon nagy hangsúlyt kap a Kölyöktanya, mivel fontos a szervezők számára, hogy a gyerekek hasznosan töltsék el a szabadidejüket. A fesztivál legfiatalabb látogatóinak például július 23-án, pénteken

Vrábel János

, a népművészet csókai mestere 16 órától népi hangszereket mutat be, amelyeket ki is próbálhatnak az érdeklődők. A Kölyöktanyán többek között bemutatkozik a Sajt-Kukacz zenekar, valamint fellép a Grimm-busz színház. A gyerekeknek a szegedi Bába és Társai Nyomda jóvoltából mesekönyveket, kifestőket fognak osztani a helyszínen, ezenkívül kézműves foglalkozásokat is szerveznek. Ezen kívül a legkisebbek játékos formában, szórakoztató módon megismerkedhetnek az egészséges életmóddal is. A gyermekprogramok az idén is ingyenesek - írja a Magyar Szó című vajdasági napilap internetes oldalán. A Nyári Ifjúsági Játékoknak mindenképpen érdekes színfoltja lesz a Még élünk elnevezésű helyszín, ahol az előző évekhez hasonlóan filmvetítések, színházi előadások, akusztikus koncertek várják a fiatalokat. A népzenei sátorban az idén a Fabula Rasa, a Korinda és a Juhász zenekar húzza majd a talp alá valót. A fesztivál ideje alatt a Civil faluban számos vajdasági szervezet várja az érdeklődőket. A Kreatív faluban szerveznek batikolást, akvarell festést, rajziskolát, CD-festést, tűzzsonglőr oktatást is.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.