Közélet

Nem lesz magyar pártfúzió Szlovákiában

Nem lesz magyar pártfúzió Szlovákiában

2010. július 24., szombat
Nem lesz magyar pártfúzió Szlovákiában

Berényi József, az MKP újonnan választott elnöke nem tartja reális lehetőségnek a Magyar Koalíció Pártja és a Most-Híd fúzióját – olvasható a Felvidék Ma hírportálon.

„Ezzel kapcsolatban probléma az is, hogy a Most-Híd vegyes pártként határozza meg magát, s ez az MKP számára kizárja az egyesülés lehetőségét” - nyilatkozta a pártelnök. „Legalábbis az én vezetésem alatt ez kizárt” - nyomatékosította szavait

Berényi József

, aki szerint a két párt közötti együttműködés alakulása ma még nehezen megjósolható. A kiindulópont: Most-Híd kormánypárt, az MKP pedig parlamenten kívüli ellenzék. Nem kizárólagosan a Most-Híd ellenzéke, hanem az egész kormányé. A magyar párt elnöke nem zárkózik el

Bugár Béla

, a Most-Híd elnökével való találkozótól - amennyiben adott ehhez egy témakör is, melynek rendezése megkívánja ezt. Ilyen lehet például a 2011-es népszámlálás, aminek az MKP kulcsfontosságú szerepet tulajdonít.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.