Egyetem

Megkezdi az oktatást Hódmezővásárhelyen is a BKF

Megkezdi az oktatást Hódmezővásárhelyen is a BKF

2010. július 1., csütörtök
Megkezdi az oktatást Hódmezővásárhelyen is a BKF

Együttműködési megállapodást kötött Hódmezővásárhely városa a Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskolával (BKF) az önkormányzat csütörtöki ülésének döntése értelmében; ennek alapján a felsőoktatási intézmény telephelyet hoz létre a dél-alföldi városban.

A polgármester előterjesztése szerint tavasszal kezdődtek a tárgyalások Magyarország legnagyobb, magánkézben lévő főiskolája vezetőivel arról, hogy Hódmezővásárhelyen telephelyet létesítsenek. A végül megszületett együttműködési javaslat értelmében az önkormányzat egyebek mellett vállalta, hogy ingatlant biztosít a főiskolának, ösztöndíjrendszert alakít ki a hódmezővásárhelyi hallgatók támogatására, közreműködik az ősszel induló felvételi előkészítő szervezésében, illetve biztosítja az ehhez szükséges infrastruktúrát.

Lázár János

(Fidesz) polgármester kiemelte: az együttműködéssel Hódmezővásárhely egy új felsőoktatási intézményt "nyert", amely a fiataloknak új lehetőségeket teremt, a városnak pedig újabb regionális szerepet ad. Az elmúlt években a városban nagy hangsúlyt fektettek az alapfokú és a középfokú oktatás fejlesztésére, s komoly eredményeket értek el, ennek folytatásaként a fiatalok számára magas szakmai színvonalú és versenyképes felsőfokú oktatási lehetőségeket szeretnének teremteni.

Vass László

, a főiskola rektora az esemény után az MTI-nek elmondta: azért döntöttek a dél-alföldi város mellett, mert az nem csak elviekben fejezte ki támogatását az új iskola iránt, hanem azért komoly kötelezettségeket is vállalt. Az intézményben a tervek szerint a 2011/2012-es tanévben kezdődik el a tanítás, két képzési területen: a gazdaságtudományi és a művészeti-művészetközvetítői területen. Előbbi képzésben turizmus-vendéglátás, gazdálkodási és menedzsment, illetve kereskedelem és marketing alapszakokat indítanak. A művészeti képzésben kézműves, valamint fotográfia alapszakon kezdik meg az oktatást. A tervek szerint az első évben 200 hallgatót vesznek fel, de a négy évfolyam felfutása után akár 800 fősre is nőhet a létszám. Terveznek nappali és levelező képzést is. Bár elsősorban budapesti oktatók utaznak majd Hódmezővásárhelyre, a helyi szakembereket is szívesen fogadják - mondta a rektor, hozzátéve: a teljes kiszolgáló apparátusban viszont helyi dolgozókat alkalmaznak majd, így az intézmény munkaadóvá is válik a városban.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.