Közélet

LMP: drága belépő és Partfürdő helyett fesztivál

LMP: drága belépő és Partfürdő helyett fesztivál

2010. július 5., hétfő
LMP: drága belépő és Partfürdő helyett fesztivál
Több lakossági bejelentést kapott az LMP helyi szervezete, arról, hogy sok esetben bizonyult igaznak félelmük, miszerint a Napfényfürdő felépülése után a szegediek rekreációs lehetőségei nemhogy bővülni, inkább apadni és drágulni fognak. Málovics György a fürdő bejárata előtt tolmácsolta 14 oldalas javaslatokkal tűzdelt elemzésüket.
Az LMP a fürdő bejáratánál tartotta sajtótájékoztatóját. Először egy fehér inges ember jött érdeklődve a helyszínre, távozása után pedig egy biztonsági őr érkezett, s felszólította a pártot, hogy az igazgató úr kérésére menjenek távolabb, ne a fürdő előtt tartsák meg rendezvényüket. Málovics azt mondta, hogy neki joga van közterületen sajtótájékoztatót tartani. Az őr ezt tudomásul vette és távozott.
Három terület mentén vizsgálta meg a párt a Napfényfürdő hatásait a szegediek vizes rekreációját illetően. „Az egyik a jegyek emelkedése” – mondta el Málovics. „Azok az alkalmi strandolók, akik szeretnék a termálvizet is igénybe venni – a reggeli órák kivételével – a korábbi 1100 Ft helyett, 2300 Ft-ot kell fizetniük.” Málovics szerint így több ponton drágult a szegediek fürdőhasználata, még akkor is, ha helyiek 20 százalékos kedvezményét beleszámoljuk. A másik problémás terület a Partfürdő sorsa, hiszen azok, akik a fás, árnyékos, hagyományos Tisza-parti strandokat kedvelik, könnyen elveszíthetik szeretett fürdőjüket, hiszen a Partfürdő rendezvényterületté történő átminősítéséről már bizottsági döntés született, s az LMP úgy véli a város hosszú távú szándéka az, hogy nem fürdőként, hanem fesztiválterületként üzemeltetné. A párt szerint a másik probléma a tiszai strandolás lehetőségeinek beszűkülése. A három – Lapos, Sárga és a Fóka – hagyományos több száz méteres Tisza-parti szabad strandterületet a partfürdőn egy 40 méteres szakasszal próbálják kompenzálni. Az LMP e problémacsokor mentén fogalmazta meg javaslatait, melyeket eljuttatnak az érintett felek számára is. Az egyik kérésük, hogy legyenek kedvezményes idénybérletek is az új fürdőben. Biztosítsák újra a nyugodt strandolást a hagyományos tiszai strandokon, és maradjon meg a Partfürdő. További érintett megszólaltatásával az ügyet folytatjuk.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.