Sport

Labdarúgás: algyői siker az UTC nyári kupáján

Labdarúgás: algyői siker az UTC nyári kupáján

2010. július 24., szombat
Labdarúgás: algyői siker az UTC nyári kupáján

Négy csapat részvételével rendezett felkészülési labdarúgótornát szombaton a Kertész utcában az Ujszegedi TC. A nyári kupát az Algyő nyerte meg.

Készül a SZVSE-Gyálarét is

Bár az UTC nyári kupáján nem vett részt, gőzerővel készül a megyei I. osztály rajtjára a SZVSE-Gyálarét gárdája is. Sahin-Tóth Dezső szakmai igazgatótól megtudtuk: a keret együtt maradt, csupán Völgyi Roland távozik. A gólerős támadót a Tisza Volán SC Szegednek adják oda, hogy segítsék őket céljaik elérésében. Cserébe a Volán is ad majd játékosokat. Igyekeznek fiatalítani is, ezért olyan tehetségek csatlakoznak a felnőttkerethez, akik évek óta bizonyítanak a megyei ifibajnokságban: Cseh Richárd, Strack Bálint, Csobán Róbert, Csobán Krisztián vagy éppen Fábián Ákos. Alakul a szakmai stáb is, s elképzelhető, hogy a vasutasok pár napos montenegrói túrára is elutaznak majd. Az első tétmeccs augusztus 8-án vár rájuk, amikor is a magyar kupa főtábláján lépnek pályára a Bács megyei I. osztály 5. helyezettje, a Kiskőrös otthonában.

A Csongrád megyei I. osztály újonca, az Ujszegedi TC a szintén megye I-es Tápé ESK-t, a megyei II. osztályú Algyő SK-t, valamint a Békés megyei III. osztály bajnokát, a Kamuti SK-t látta vendégül. A részt vevő együttesek kétszer 30 perces meccseket játszottak, az elődöntőket a helyosztók követték.

Gidai Sándor

, a rendező UTC elnöke portálunknak elmondta: sportszerű, jó hangulatú és színvonalú csatákat vívtak a tornán, mely így remekül szolgálta a felkészülést. Az egyetlen negatívum az volt, hogy Újszegedre fél órával a kezdés előtt hatalmas zápor csapott le, így sajnos túlzottan sok néző nem látogatott ki. A kupát végül az Algyő SK nyerte meg, a döntőben az UTC-t verték 1-0-ra. Mint azt Gidai Sándor hangsúlyozta, megérdemelt az algyőiek sikere, hiszen gyorsabban, frissebben és harcosabban futballoztak, mint a házigazda. Az UTC csapata ezekben a napokban kemény terhelést kap, így érthetően kicsit fásultan mozogtak a fiúk, ráadásul gyakorlatilag a teljes támadósor hiányzott szombaton különböző okokból. Az Ujszegedi TC együttes a jövő héten is két felkészülési meccset vív: szerdán 18 órakor a Mindszentet, szombaton 11 órakor pedig a Kiszombort látják vendégül. Új fiúk a keretben

Jaksa Tibor

és

Kószó Krisztián

Tiszaszigetről, míg távozó egyelőre nincs, elképzelhető, hogy

Hegedűs Zénót

kölcsönadják majd a Tápénak.

Az UTC 2010-es nyári kupájának eredményei:

Elődöntők:

Algyő - Tápé 1-0, UTC - Kamut 3-2.

A bronzmérkőzésen:

Tápé - Kamut 4-0.

Döntő:

Algyő - UTC 1-0.

Végeredmény:

1. Algyő SK, 2. Ujszegedi TC, 3. Tápé ESK, 4. Kamuti SK.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.