Szórakozás

Kispendrajv a Metanoia Artopédiától

Kispendrajv a Metanoia Artopédiától

2010. július 21., szerda
Kispendrajv a Metanoia Artopédiától

Perovics Zoltán rendezésében a Metanoia Artopédia bemutatja: Kispendrajv, avagy a szegedi panyiga (+ egy fókavadász-imitátor). Az előadásra július 24-én 23:59-kor, a Grand Caféban, Deák Ferenc u. 18. II. emelet (Moziterem).

Haszontalan szövegek gyűjteménye 43: – Valaki abban tehetséges, hogy ügyesen hazudik. Ez az ő mestersége. Nem igaz, hogy egy cseppet sem érdekel. És ott vannak az áldozatai, például saját maga. Íme a ma esti kín-állat. – Nem válaszolhatok az ön kérdésére, mert félrevezetném a korrekt tudósítót. Azt a látszatot kelteném, hogy részeg vagyok, ami egyébként igaz. Csak a válaszom józan. – Azt gondolod, érdekel valakit a Te futásod a hóban? Csak amit lenyúznak rólad, az érdekli őket. Csak a pihéid. – Ismertem egy embert, az sem szőrtelenítette, inkább búzaszínűre festette, hagyta, hogy tavaszi madárkája piciny csőrével azt csipegesse. Mindeközben erősen odameditált és áhítatos dalokat is énekelt. – Plagizálj tőlem egy hendikeppes bébifókát! De olyan börleszkesen szeretném. Kicsike, kerekes, fehér bottal a kezében. Csepeghetne belőle valami undorító. Közben más dalait énekelném, mert a másból már így is épp elég. – Részben hendikeppes bébifókaként, tehát ezen elfoglaltság miatt sem, (a Heltai ballada legifjabbik, szimpatikusan-pityergő-mégsem szuicid túlélőjével, egy bájos direkt történet kedvéért, minek összeharmonizálni(?), csak mert úgy billent a betűk sodra-csokra, esetleg jópofin, vagy mértéktelenül higiénikusan illatozzak, ahogy a hamis értelmezés keltette zavar, öncélúság, kínosan bizarr és borult vihar, vagy Önnönmagától édes bélyegecske?) – túlon-túl folyékony lennék, azért a(k)a(d)ozó hendikepem - kizárólag belégzés közben, - azon húrokat pendítve, és hozzá ügyetlenül artopéd-pukedlizve, annyit fűzne hozzá: - Nem, köszönöm! – A művészet tíz négyzetméteren is megszülethet. A halál ezer négyzetméteren is bekövetkezhet. Tévedés, mindkettő egyetlen pontban. – Egyetértek Bruno Schulz-cal a Wilcza utcai doktorné tomporát illetően. Is. Az Artopéd szülőszobában közreműködő Enviromentőrök és Bábák: Erlauer Balázs, Jovánovics József, Kovács Gábor Péter, Kovács Vecei Sára, Lengyel Zoltán, Lengyel Nóra, Manga Dániel, Rábel Zsófia, Rácz Mihály, Hegedűs Márton (szaxofon), Bánki Róza (ruhák) Az előadásban a Haszontalan szövegeken kívül Bruno Schulz, Friedrich Nietzsche, Vaclav Čtvrtek, Balassi Bálint írásaiból, az Énekek Éneke Károli Gáspár-fordításából hangzanak el részletek, valamint megszólal Weöres Sándor XX. századi freskó című verse. A fekete dobozból Löw Immanuel, a vízliliomáról, a növényzetébredésről szóló gondolata hangzik el. A különböző hangfelvételeken Turi Tímea, Perovics Zoltán és Perovics Anna Johanna működnek közre. Támogatók: OKM, Grand Café, Garaboncziás, Colorzoom Max. 30 férőhely. Jegyelőjegyzés ajánlott. Tel: +36702285256 CSAK FELNŐTTEKNEK!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.