Bulvár

Illegális fémkereskedőt lepleztek le a vámosok Mindszenten

Illegális fémkereskedőt lepleztek le a vámosok Mindszenten

2010. július 24., szombat
Illegális fémkereskedőt lepleztek le a vámosok Mindszenten

Négy és fél tonna vegyes fémhulladékot találtak egy mindszenti ingatlanon a pénzügyőrök, ahol lakossági bejelentés alapján tartottak ellenőrzést - tájékoztatta a Vám- és Pénzügyőrség Dél-Alföldi Regionális Parancsnokságának sajtóreferense szombaton az MTI-t.

Egy teherautó éppen a fináncokkal egy időben érkezett a házhoz, a telepet működtető férfi rögtön kaput is nyitott neki, de amikor meglátta a vámosokat becsukta a bejáratot és a lakóház felé távozott - mondta

Némedi Varga Éva

. A házigazda furcsa viselkedése nem volt véletlen, a területet átvizsgáló pénzügyőrök összesen 4,5 tonna vegyes fémhulladékot - kábeleket, csöveket, különféle fém alkatrészeket -, valamint egy mérleget is találtak - közölte az őrnagy. A férfi elismerte, hogy a fémhulladék egy részét vásárolta, másik felét pedig szomszédoktól, magánszemélyektől vette át értékesítés céljából, az ehhez szükséges engedéllyel azonban nem rendelkezett. A vámhatóság a közel félmillió forint értékű fémhulladékot lefoglalta, a férfival szemben pedig fémkereskedelmi engedélyköteles anyagra elkövetett jogsértés miatt indított közigazgatási eljárást.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.