Közélet

Elsőfokúra mérsékelték a készültséget az Alsó-Tiszán

Elsőfokúra mérsékelték a készültséget az Alsó-Tiszán

2010. július 7., szerda
Elsőfokúra mérsékelték a készültséget az Alsó-Tiszán

A felgyorsult apadásnak köszönhetően szerdán elsőfokúra mérsékelték a védekezési készültséget az Alsó-Tisza-vidéki Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság (Atikövizig) teljes területén - közölte az ügyeletvezető szerdán az MTI-vel.

Priváczkiné Hajdú Zsuzsanna

elmondta: az apadás ütemére jellemző, hogy a hétvégén várhatóan megszüntetik az elsőfokú készültséget a Tiszán és a Maroson is. A Tisza szerdán Mindszentnél 745, Szegednél 728 centiméteren állt, a Maroson Makónál 271 centimétert mértek. Az Alsó-Tiszán az eddigi legmagasabb vízállás 2006 áprilisában volt, akkor Mindszentnél 1062, Szegednél 1009 centimétert mutatott a mérce. Az Atikövizig szakemberének tájékoztatása szerint a belvízzel elöntött területek nagysága is csökkent, a szivattyúk folyamatosan dolgoznak. Két nap alatt a 37 ezerről, 35 300 hektárra csökkent az elöntött terület.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.