Gazdaság

Elkezdik a 2-es villamosvonal középfekvésű vágányainak építését

Elkezdik a 2-es villamosvonal középfekvésű vágányainak építését

2010. július 20., kedd
Elkezdik a 2-es villamosvonal középfekvésű vágányainak építését

Várhatóan szerdán elkezdi a kivitelező az új 2-es villamosvonal építési munkáit a Rókusi körút Tesco és Kisteleki utca közötti szakaszán, ahol a sínek a körút közepén haladnak majd. Jelentős forgalomkorlátozásra kell számítani. Kérjük, közlekedjenek nagyon figyelmesen!

Új szakaszába lép az új rókusi 2-es villamosvonal fejlesztése Szegeden. Várhatóan szerdán elkezdi a kivitelező a közút szélesítésének, valamint a csatornaépítésnek és a vágányépítésnek munkálatait a Rókusi körút Tesco és Kisteleki utca közötti szakaszán, ahol a sínek a körút közepén haladnak majd. Ez jelentős forgalomkorlátozást von maga után. A körutat szélesítik, ezért mindkét irányban egy-egy sávon haladhat a forgalom a jelenlegi úttest közepén, a jelzőlámpákat kikapcsolják a körút Csáky utca és Kisteleki utca közötti szakaszán. A Rókusi körútról nem lehet majd balra kanyarodni a Szatymazi utcába. A Csáky utcát lezárják a Rókusi körúti torkolatban. Az átmenő forgalom számára megnyitják a Bálint Sándor utcát. A buszjáratok ideiglenes megállókban állnak meg, az eredeti megállók közelében. A forgalomkorlátozás jelen szakasza a tervek szerint szeptemberig tart majd. Az új 2-es villamosvonal kiépítése a Szeged elektromos tömegközlekedés fejlesztése projekt része. Kivitelezője a Szeged Villamos 2 Konzorcium – tagja a Brno-i OHL ZS, a.s., a Középszolg Kft és a Kelet-Út Kft. –, mely nettó 2,1 milliárd forint értékben vállalta, hogy kiépíti a 2-es villamos szárnyvonalát a Csongrádi sugárúttól a Kossuth Lajos sugárútig, ahol majd hozzákapcsolódik az 1-es villamosvonalhoz. Az új pályaszakasz teljes egészében környezetbarát füvesített vágány lesz. A 2-es villamos megáll majd a Kisteleki Ede, a Szatymazi, a Körtöltés, a Csáky utcánál és a Vértói útnál, végállomása a Vértó melletti hurokfordulóban lesz. A 9 új PESA-villamos a projekt későbbi részében érkezik meg, ám addig is, ha az új pálya elkészül, az utasszállítás elindul.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.