/

Egy gyönyörű „fantommegálló” a Kossuth Lajoson

Cikkünk frissítése óta eltelt 13 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

no images were found

Bár buszmegállókat ritkán lehet gyöngyszemnek nevezni, a füstös-büdös Kossuth Lajos sugárút rókusi templom előtti megállóját talán mégis. Míves vasszerkezet, impozáns külső, leginkább egy kovácsoltvas szerkezetű pihenőhelyre emlékeztet. Nos eredeti funkciója megszűnt, s még nem tudni, mi lesz a sorsa. A város a hasznosításáról még nem döntött, egyes információk szerint akár kibérelhető területként is funkcionálhat a jövőben.

A hagyományőrzők hívták fel figyelmünket arra, hogy talán érdemes lenne kezdeni valamit a „szellemmegállóval”, nehogy illetéktelen kezekbe kerüljön. Mert addig tanácskoznak a városüzemeltetés szakemberei, míg be nem költözik oda egy hajléktalankolónia, Mars téri cigiárus banda, drogdealer család, egy kutyafalka, netán egy szexshop.
Felkerestük a városüzemeltetési irodát, ahol azt a tájékoztatást kaptuk, hogy a villamosfelújítási nagyprojekt kivitelezőjénél, a Szeged Pólus Kft.-nél érdeklődjünk, ahol viszont azt mondták, hogy az ő bontási tervükben nem szerepel ez a terület, úgyhogy ők biztos nem bolygatják majd, ez mindenképp az önkormányzati irodához tartozik. Így állunk most. Talán hosszú hónapok is eltelnek, míg a szép építmény hasznosításáról érdemi döntés születik majd. Addig is akár e-mailben, vagy hozzászólásként várjuk ötleteiket, miként adnának új életet a megállónak.

no images were found

Előző sztori

250-400 ezren kérhetnek magyar állampolgárságot

Következő sztori

Kétezer csempészett papagáj érkezett Szegedre