Bulvár

Csak fél óráig birtokolta a lopott kerékpárt

Csak fél óráig birtokolta a lopott kerékpárt

2010. július 12., hétfő
Csak fél óráig birtokolta a lopott kerékpárt

A bűncselekmény elkövetésétől számított fél órán belül elfogták a hódmezővásárhelyi nyomozók azt a helybeli fiatalembert, aki ma délben egy idős férfit rabolt ki a városban – tájékoztatott Szenti Szabolcs, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.

Az idős férfi bement egy Jókai utcai boltba vásárolni. Amikor befejezte, az üzlet előtt hagyott kerékpárjának már csak hűlt helyét találta. Körbenézett, ekkor pillantott meg egy fiatal férfit, akinél felismerte a kétkerekűjét. Felelősségre vonta az elkövetőt, majd követelte vissza a járművét. A 20 éves gyanúsított először hasba, majd többször fejen ütötte az idős férfit, majd a kerékpárral együtt elmenekült a helyszínről. A bejelentést követően végzett adatgyűjtés során az egyik tanú felismerte a bűncselekmény elkövetőjét, így a nyomozók azonnal a menekülő férfi után eredtek. Rövid üldözés után elfogták a büntetett előéletű elkövetőt, akit rablás bűntett megalapozott gyanúja miatt előállítottak a Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitányságra. Az idős férfi szerencsére nem sérült meg komolyan. A 20 éves gyanúsított már nem ismeretlen a hódmezővásárhelyi rendőrök előtt, ugyanis tavaly ő volt az, aki ellopott egy kerékpárt az Agyag utcából, majd amikor elindult vele hazafelé, egy szolgálaton kívüli rendőr tetten érte és elfogta. A Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitányság a rablás elkövetésével megalapozottan gyanúsítható fiatalember ellen őrizetbe vétele mellett indított újabb büntetőeljárást.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.