Bulvár

Vihar: estig ötszáz helyre vonultak a tűzoltók

Vihar: estig ötszáz helyre vonultak a tűzoltók

2010. június 18., péntek
Vihar: estig ötszáz helyre vonultak a tűzoltók

Péntek estig a tűzoltók ötszáz helyszínre vonultak országszerte a viharok miatt. Békés megyében a legsúlyosabb a helyet.

Szentes György

, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője közölte: csak Békésben 165 helyre kellett vonulnia a szakembereknek: jellemzően fakidőlésekhez, szivattyúzásokhoz. A megyében az eddigi információk szerint több száz ingatlanban esett kár. Mezőhegyesen négyszáz ingatlan sérült meg, ezekben többnyire a nyílászárók törtek be, vagy a tetőszerkezet rongálódott meg. Ezek közül tizenegy iskola, óvoda vagy polgármesteri hivatal volt. A mezőhegyesi kollégiumban száz fő befogadására alkalmas helységet alakítottak ki. A kárelhárításban több száz helyi lakos, közmunkás, tűzoltó, rendőr és polgárőr vett részt - közölte a szóvivő. Csongrád megyében a vasúti forgalmat is akadályozzák fakidőlések, Csanádalberti, Pitvaros településeken több mint kétszáz lakóház teteje sérült meg a jégverés miatt. Csanádpalotán szünetel az áramszolgáltatás, csaknem húsz fát és villanyoszlopokat csavart ki a viharos szél. Pitvaroson egy hétfős családot, Csanádpalotán és Csanádalbertiben egy-egy főt kellett kitelepíteni. Tolnában a Tamási környékén található halastavaknál homokzsákokkal erősítették meg a töltéseket, miután a megye északi részére rövid idő alatt 80 milliméter csapadék hullott. Somogyban több mint ötven helyszínen kellett a tűzoltóknak vízszivattyúzást végezni. A somogycsicsói halastavaknál a megemelkedett vízszint Berzencét veszélyeztette, a víz ellenőrzött levezetését a megyei katasztrófavédelem irányításával hajtották végre. A tapsonyi halastó töltése átszakadt, a víz egy része a Sávoly-Sámson útjára folyt. Fejér megyében a vihar Kisapostagon, Igar-Vámpusztán, Igar-Vámszőlőhegyen és Cecén okozott károkat. E településeken 38 ház volt veszélyben, 12 lakónak kellett elhagynia otthonát ideiglenesen.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.