Bulvár

Vihar - Súlyos a helyzet több Csongrád megyei településen

Vihar - Súlyos a helyzet több Csongrád megyei településen

2010. június 18., péntek
Vihar - Súlyos a helyzet több Csongrád megyei településen

Több száz ház sérült meg a péntek kora délután kitört viharban Csongrád megyében; a legsúlyosabb a helyzet Pitvaroson, ahol 160 épület rongálódott meg - közölte a katasztrófavédelem az MTI-vel.

Pitvaroson hét embert kellett ideiglenesen elszállásolni a vihar okozta károk miatt - mondta

Tátrai János

, a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság sajtószóvivője. A még nem végleges adatok szerint pénteken a szegedi tűzoltók 43 esetben vonultak ki, a makóiak 50, a hódmezővásárhelyiek 10 alkalommal. Csanádpalotán egy ingatlan vált lakhatatlanná, a benne élőket az önkormányzat elhelyezte. Csanádalbertiben 70 ingatlan sérült meg elsősorban könnyebben, helyreállítható mértékben. Átmenetileg fóliázzák a sérült tetőket, az éjszakát 10-15 ember ismerősöknél tölti, mert a javítás ma már nem készül el. Lakhatatlan ingatlan nincs. Pitvaroson hét embert - két felnőttet és öt gyermeket - kellett elhelyeznie az önkormányzatnak az Egészségházban. A Mezőhegyes-Csanádpalota vonalon fák dőltek a vasúti sínekre, így a vonatközlekedés szünetel. Az MTI tudósítójának Pitvaroson a helybéliek elmondták, hogy a vihar fél tizenkettőkor kezdődött, s mintegy fél órán át tartott. Dió nagyságú jég kíséretében zúdult le az eső, mennyiségét mutatja, hogy a jég hét-nyolc órával a vihar után tégla nagyságú tömbökbe fagyva még látható az út mellett. A szél fákat döntött ki tövestől és tört ketté, a vékonyabbaktól a negyven centiméteres törzsvastagságúakig. "Olyan volt, mintha légitámadás érte volna a falut" - mondta egy idősebb férfi az MTI tudósítójának. A vihar a templomot is megrongálta, a tetőről nagyon sok cserepet levitt a szél. Megsérült az óvoda és az iskola épülete is, ezért elmarad a ballagás. Sok helyen a villanyvezetékekre zuhanó fák leszaggatták a kábeleket, a Démász szakemberei folyamatosan dolgoznak a helyreállításon. A viharban nagyon sok gólya is megsérült, több el is pusztult. Az MTI újságírója azt is látta, hogy Makó és Csanádalberti között vasbeton villanyoszlopok törtek ketté a viharban.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.