Gazdaság

Vállalati innováció a dél-magyarországi régióban

Vállalati innováció a dél-magyarországi régióban

2010. június 7., hétfő
Vállalati innováció a dél-magyarországi régióban

A regionális K+F támogatási programok célja, hogy kiegyenlítse azon versenykülönbségeket, amelyek a közép-magyarországi régió és a vidéki térségek között léteznek a kutatási infrastruktúra, a tudásalapú munkahelyek és az innovációs képességek vonatkozásában.

A Régens Zrt. 1993-as alapítása óta van jelen Szegeden, melynek fő indoka az a komparatív előny, amely a helyben elérhető magasan kvalifikált szakember-utánpótlás és a fiatal, még az egyetemen tanuló diákok gyakornoki program keretében történő foglalkoztatása révén kimutatható és elérhető. A Gazdaságfejlesztési Operatív Program piacorientált, kutatás-fejlesztési pályázati keretén belül a Régens Zrt. sikeres pályázatot nyújtott be 2008-ban, mely SMARTNET munkanevet kapta. Az így létrehozott projekt fókusza a manapság meglehetősen kurrens internetes közösségi technológia üzleti alkalmazási lehetőségeinek elemzésére irányul. Ez a web 2.0 technológia az elmúlt néhány évben olyan meghatározó technológiai és filozófiai trendet teremtett, amely a civil szféra és a politikai szféra meghódítását követően, az üzleti szféra számára is visszafordíthatatlan változásokat hozhat. A kutatások célja annak vizsgálata, hogy a technológia révén biztosított nyitottság, átláthatóság és nem utolsó sorban az ezek által kikényszerített szakmai hitelesség együttesen, milyen mértékben alakíthatja át a vezetési stílust, az üzleti kommunikációt és a belső szervezeti kultúrát.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.