Írjon nekünk

Utazás

Utazás: Németország – kedvező ár, nagyszerű minőség

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Tekintse meg együttműködő partnerünk, a C&T Hungary Kft. ajánlatait! Eheti téma: Németország, azon belül is Berlin!

Válasszon a németországi szolgáltatók ajánlatai közül, meglátja, nagyszerű minőségű, érdekes, pihentető vagy izgalmas, kalandos és legfőképpen kedvező árú ajánlatok várják a sokszínű Németországban! A Stiftung für Zukunftsfragen felmérése szerint ugyanis az utazások alatti átlagkiadásokat tekintve Németország kedvezőbb, mint Svájc, Ausztria, Görögország, Spanyolország, Olaszország és Nagy-Britannia. Ne feledje: Kedvező ár. Nagyszerű minőség.

Berlin, a dizájn fővárosa

Azok számára, akik meg akarnak ismerkedni, egy nagy történelmi múlttal, de ugyanakkor pezsgő, érdekes és innovatív jelennel rendelkező európai fővárossal, mindenképpen BERLINT ajánljuk.
Itt egy helyen belül mindent elér az ember, amit csak kívánhat: óriási parkokat, kastélyokat, pezsgő életű üzleti negyedet hatalmas üvegépületekkel, panelrengeteget, történelmi épületeket, múzeumokat, híres utcákat, folyópartot és strandot és ezek mindegyike több évtizednyi és évszázadnyi történelemmel van átitatva. Nincs a városnak egy olyan szeglete, amiről ne lehetne egy egész napig mesélni. És ami a legkecsegtetőbb dolog benne: ár-érték arányában a legkedvezőbb főváros, amit rövid repülőúttal felkereshetünk. Közlekedése elsőrendű. Bárhol foglal az ember magának szállást, bármelyik reptérre érkezik, mindenhonnan egyszerűen és gyorsan eljuthat a város másik szegletébe. Már megérkezéskor a reptereken és a főbb pályaudvarokon érdemes beszerezni a Berlin Card-ot, mely 48 vagy 72 órára ingyenes tömegközlekedést és mintegy 100 látványossághoz és múzeumhoz kedvezményes belépést biztosít tulajdonosának.

A fal leomlása után a II. világháborúban lerombolt, majd a keleti- és nyugati rész határvonalánál húzódó Potsdamer Platz és Leipziger Platz lett Berlin új centruma, ahol pár év alatt amerikai nagyvárosokat megszégyenítő, pezsgő gazdasági- és szórakozó negyed nőtt ki a földből. Megépült itt a Daimler-Chrysler-Quartier, a csupa üveg futurisztikus Sony Center, a Beisheim Center, majd a Ritz-Carlton és Marriott luxusszállodák is.

A fal leomlása után a II. világháborúban lerombolt, majd a keleti- és nyugati rész határvonalánál húzódó Potsdamer Platz és Leipziger Platz lett Berlin új centruma, ahol pár év alatt amerikai nagyvárosokat megszégyenítő, pezsgő gazdasági- és szórakozó negyed nőtt ki a földből. Megépült itt a Daimler-Chrysler-Quartier, a csupa üveg futurisztikus Sony Center, a Beisheim Center, majd a Ritz-Carlton és Marriott luxusszállodák is. Az egész tér különleges építészeti technikákat felvonultató képviselői irodaházak, melyeket szintén érdemes belevenni körsétánkba.

Több mint 2,5 milliárd eurós kulturális beruházás az UNESCO-világörökséghez tartozó Museumsinsel felújítása. A Spree által határolt szigeten majd 10 hatalmas múzeumépület található, melyek mindegyikében világszínvonalú kiállításokat (a régi egyiptomi- és görög kultúrától kezdve a szupermodernig) élvezhetünk.
Berlin egyik leghíresebb utcája az Unter den Linden, ahol pár lépés alatt életünk egyik legeklektikusabb élményében lehet részünk. Megtalálhatjuk itt többek között a Humboldt egyetem több száz éves épületét, a barokk stílusban épített berlini dómot, majd rögtön az út túloldalán a régi Honecker féle kulturális központ, a Palast der Republik azbeszttől kitisztított romjait, de a magyar nagykövetséges új épületét is. Ugyanilyen élményben lehet részünk az Alexanderplatzon, Berlin keleti részének főterén. Itt, ha lassan körbe forgunk, találhatunk 15 emeletes panel épületet, többembernyi nagyságú Marx és Engels szobrot, néhány éve átadott luxusszállodákat, a 13.-14. században itt épült Nikolaiviertel panelelemekből rekonstruált épületeit, a jellegzetesen vörös színű tégláiról egyszerűen vörös városházának nevezett észak-olasz reneszánsz stílusban épült épületét és a népi nyelv által csak „terhes kötőtűnek” csúfolt 368 méter magas TV-tornyot.

Ha fejest szeretnénk ugrani a berlini létformába és életmódba, mindenképpen látogassunk el a mind a kicsit idősebb korosztály, mind az itt tanuló egyetemisták kedvelt lakhelyül szolgáló kerületek egyikébe (Penzlauer Berg, Frierichshain, Kreuzberg). Itt csak úgy tobzódnak egymás mellett a kávézók, bárok, éttermek, mozik, sörfőzdéből átalakított kultúrpaloták, alternatív színházak és művészeti boltocskák. Természetesen az ételek, italok és belépőjegyek árai itt kedvezőbbek, mint a városközpontban.

Aki a mai kreatív Németországot akarja megismerni, semmiképpen sem hagyhatja ki Berlint. A német főváros nem véletlenül vált az elmúlt tíz évben Európa legtrendibb, legfiatalosabb metropolisává. A dizájnrajongókat várja a DMY, a Nemzetközi Design Fesztivál, a berlini Kortárs Művészeti Biennálé, az évente kétszer megrendezett Berlini divathét, valamint legalább tíz nagy múzeum, többek közt a Bauhaus Archívum, a Berlini Galéria, a Bröhan Múzeum. A német Guggenheim a kortárs és a XX. század építészeinek, művészeinek alkotásait tárja a nagyközönség elé. Végül, egy igazi női program: Berlinben izgalmas alternatív divattúrákat tehetünk az ismert bulvároktól távolabb eső kis dizájnbutikokban, akár szervezetten, idegenvezetővel, akár egyedül. Garantáltan jó szórakozás!

Nyár Berlinben

Számos rendezvénnyel várja az idei nyáron is látogatóit a német fõváros. A FIFA Fan Fest keretében a foci világbajnokság alatt a Június 17. utcában kivetítõk elõtt szurkolhatnak a focirajongók június 23-tól a július 11-i döntõig. Augusztus 29-ig tart a június 6-án kezdõdött Sandsation. Az immár nyolcadik alkalommal megrendezett homokszobor fesztiválon a világ legkülönbözõbb részeirõl érkezett, több mint 20 mûvész mutatja be alkotásait. Augusztus 28-án tartják a Múzeumok Éjszakáját: az egész éjjel nyitva tartó több mint 100 múzeumot és kulturális intézményt egy speciális hop-on hop-off buszjárat köti össze. A nyári rendezvények méltó lezárását szolgálja a Fények Fesztiválja október 13-24. között. Ezalatt a 2 hét alatt a fény városává kívánják varázsolni Berlint: az események a Branderburgi Kapu, valamint a Tv és Rádió torony környékén összpontosulnak majd, lesz itt fényjáték, tûzijáték, de a fény témaköréhez kapcsolódó kulturális program is.

Hogyan juthat el Berlinbe?

Repülővel közvetlenül a Malév (29 200 Ft – tól) és az EsyJet járataival, vasúton a Budapestről induló Deutsche Bahn (DB) szerelvényeivel, illetve a MÁV Start vonataival. Közúton az OrangeWays (18 700 Ft-tól) szállítja napi háromszor az utasokat Berlinbe.

Természetesen, aki gépjárművel szeretné megközelíteni a várost, azoknak is jó hírekkel szolgálhatunk. Szegedről vagy akár Budapestről Prágán át Drezdáig és onnan Berlinig végig autópályán közlekedhetünk már. Útközben, ha van egy kis időnk ne felejtsük el megnézni Csehország megannyi gyönyörű táját, kastélyát, várait (pl. Lednice vára, Vltavou-i kastély) és tegyünk kitérőt Karlovy Varyban is.

*Az ajánlatban szereplő repülőjegy árak tartalmazzák az adókat és illetékeket, de nem tartalmazzák a szerviz díjat, melynek összege 5 000 Ft /fő.

Ajánlatunk egyénileg utazóknak

Trópusi Oázis Berlin mellett

A TROPICAL ISLANDS 2004 December 19 óta éjjel nappal 24 órán keresztül (!!) nyitva áll a vendégek előtt. A “Bali laguná”-ban a vízesés alatt élvezheti a 31 fokos vizet, mely éjszaka teljes kivilágításban pompázik. A “Déli tenger” 4000 négyzetméteres vízfelületét pálma sor övezi és szeretettel várják önt a szigeten egy fergeteges éjszakai Viva Brazil táncos estre.

Napi kulturális és zenei programok:

Különféle trópusi országok mutatják be országaik hagyományait, táncait a trópusi faluban minden nap.
Borneo: de.10:30, du.1 órakor, du 3.30 -kor hétfő kivételével minden nap.
India: de: 11 és du 1:30 órakor , valamint du 4 -kor kedd kivételével minden nap.
Thailand: de.11.30 du : 2 -kor valamint du. 4.30 -kor kivéve szerdán.
China: de. 12 -kor , du 2:30 és du 5 -kor kivéve csütörtök.
Bali: du 12:30, du 3 valamint du 5:30 -kor kivéve pénteken.

2 szigetén kongresszusi és üzleti centrumot alakítottak ki 12.000 négyzetméteren, mely 10 ezer ember kényelmes elhelyezésére alkalmas. Esténként a Tropusi szigetek különleges Fantázia Szigetekké alakulnak át, színes fesztiválokkal, és különleges rendezvényekkel. A Tropical Island területén (melyet egy angol cég hozott létre, és a Crownwalli Éden projectnél is nagyobb), számos lagúnát, homokos partszakaszt, pálmafákat és dzsungel ösvényeket fedezhet fel és élvezhet a látogató. Ne hagyja ki az Európában ritka madarak, pillangók, orchideák és majmok látványát.

Hogyan juthat el ide:

A Berlin Dresden közötti autópályán ( A 13 ) Berlintől 50 km-re délre található a “Trópusi Szigetek”. A Staakow kijáratnál hagyja el az autópályát és onnan kövesse a feliratokat. Vonattal, az RE2 és az RB14 óránként közlekedik Berlin felől. Az állomásról ingyenes buszjárat viszi el önt a 3 km-re fekvő “Trópusi Szigetek”-re.
Belépők: 25,00 Euró felnőtteknek, gyerekeknek 3 éves korig ingyenes, 4-14 éves kor között19,50 Euró
Bővebb információk: http://www.tropical-islands.de/de/besucher/preise/eintrittspreise.html

Hotel PARK INN BERLIN-ALEXANDERPLATZ****

Fekvés: a modern szálloda a híres Alexanderplatzon várja a vendégeket. Metrómegálló az épülettel szemben.
Felszereltség: recepció, társalgó, éttermek, bár, kávézó, internet-csatlakozás (WLAN), lift.
Parkolás: a szálloda garázsában (17,- EUR/nap).
Szobák: a szálláshely 1012 elegánsan kialakított szobájában fürdőszoba/WC vagy zuhanyzó/WC, hajszárító, telefon, TV, minibár, széf.
Ellátás: büféreggeli.
Ár: 18 500 Ft /fő / éj – től reggelivel kétágyas szobában

Hotel ECONTEL ***

Fekvés: a népszerű szálláshely nyugodt környezetben, a Charlottenburgi-kastély közelében (Sömmeringstrasse) található.
Felszereltség: recepció, étterem, bár, lift.
Parkolás: a szálloda parkolójában (ingyenes) vagy garázsában (5,- EUR/nap).
Szobák: a szálláshely 205 szobájában zuhanyzó/WC, telefon, TV, széf, internet-csatlakozó (WLAN). A kétágyas szobákban 1 pótágy lehetséges.
Ellátás: büféreggeli.
Ár: 17 100 Ft /fő / éj -től reggelivel kétágyas szobában

Csoportos utazási ajánlatok

Prága – Drezda – Berlin busszal
Augusztus 19-23., Október 21-25.

1. nap: Budapest-Prága
A kora reggeli órákban elindulunk Prágába, az „arany városba”. Kora délután érkezünk a fővárosba. Megtekintjük a „budai” oldalon a sziklamagaslatra épített várat a Hradzsint. A díszudvarról a Mátyás-kapun, melyet küzdő óriások védelmeznek, jutunk át a várépület belső magjához és a Szent Vitus székesegyházhoz. Megnézzük az Arany utcácska aprócska házait és átsétálunk a Károly hídon az Óvárosba, ahol egy jó hangulatú vacsorán is részt vehetünk egy prágai sörözőben. Prága környéki szálláshelyünkre az esti órákban utazunk.
2. nap: Prága – Drezda – Berlin
Elfogyasztjuk reggelinket, majd elindulunk Berlinbe. Útközben rövid városnézés az európai művészetek és kultúra egyik legnagyobb központjában, Drezdában (Zwinger, Miasszonyunk temploma stb.). Berlin környéki szálláshelyünkre az esti órákban érkezünk.
3. nap: Berlin
Mai programunk egész napos városnézés Berlinben, a kultúra egyik legjelentősebb metropoliszában. Autóbusszal és gyalogosan fedezzük fel a város legjelentősebb nevezetességeit: Alexanderplatz a TV Toronnyal és a Marien Templommal, Múzeumsziget, Operaház, Gendarmenmarkt- Német Dom, Francia Dom, Koncertház, – Checkpoint Charlie, a Megemlékezés Helye (a meggyilkolt európai zsidók emlékére), Unter den Linden, a „Pompák Boulevardja”. Délután rövid szabadidő keretében gyűjthetünk újabb
benyomásokat a fővárosról.
4. nap: Berlin
Második napunkat a város azon látnivalóinak szenteljük, amelyeket említve mindenki Berlinre asszociál: a Brandenburgi Kapu- Berlin jelképe, a Reichstag új épülete, Potsdamer Platz – Berlin új központja, Siegessäule a „Győzelem Oszlopa”, Kurfürstendamm. Késő délután Európa legnagyobb és legszebb bevásárló központjába, a KaDeWe-be (Kaufhaus des Westens), a Nyugat Bevásárlóközpontjába kalauzoljuk Önöket, ahol hat emeleten, a világ minden tájáról megtalálhat mindent, ami megvásárolható.
5. nap: Berlin-Budapest
Reggelink után elbúcsúzunk a várostól, folyamatos hazautazásunkat rövid pihenőkkel megszakítva Budapestre az esti órákban érkezünk.
Részvételi díj: 59 900 Ft / fő, tartalmazza az alábbi szolgáltatásokat: Utazás: autóbusszal, szállás: *** szálloda, ellátás: reggeli
Részvételi díjon felül felmerülő költségek:
Félpanzió: 16.000,-Ft/fő Zwinger EUR 7,00
Gyermek ár: 52.900,-Ft/fő Tv torony EUR 10,00
Egyágyas felár: 18.000,-Ft/fő Berlini Dóm EUR 5,00
Biztosítás: 2.300,-Ft/fő Zeughaus EUR 5,00
Sztornó biztosítás: 1,5% Múzeum sziget EUR 8,00
Prága CZK 250,00
Útjának pontos megszervezéséhez, szállások foglalásához és árajánlat kéréséhez keresse a C&T Hungary Utazási Iroda munkatársait!
Foglalás, bővebb információk:

Fotos: ©www.visitBerlin.de

Kommentek

Utazás

Szeged is népszerű úti cél lesz az ünnepi hosszú hétvégén

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Háromszoros forgalmat hoz a szállodákban a négynapos hétvége egy átlagos márciusi hétvégéhez képest.

Tovább olvasom

Utazás

Biztonságban érzik magukat nálunk a külföldi turisták

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

A közelmúltban elkövetett terrorcselekmények és a migráció jelentősen megváltoztatta az európai utazási szokásokat – tudta meg portálunk Farkas Andrástól, a Connection&Travel Hungary Kft. ügyvezető igazgatójától.

Tovább olvasom

Utazás

Tengerre, magyar! – a szegediek az Adriára és a Fekete-tengerhez mennek nyáron

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

A fiatalok gyakran maguk szervezik meg az utazást és a szállást is, az idősebbek viszont szívesebben áldoznak a kulturális körutazásokra és a múzeumi belépőkre. A terrorveszély kihat a franciaországi és törökországi nyaralások népszerűségére, Görögországtól is elvette sokak kedvét a migrációs válság és a gazdasági problémák. Belföldön a wellness napok és az egynapos kirándulások már őszig beteltek. Rövid utazások esetén is fontos a biztosítás kötése, mert akár 400 ezer forintnál is többe kerülhet egy kétnapos külföldi betegellátás.

Tovább olvasom

Aktuál