Közélet

Tönk szélére juthatnak önkormányzatok

Tönk szélére juthatnak önkormányzatok

2010. június 26., szombat
Tönk szélére juthatnak önkormányzatok

Nyolcszor annyi önkormányzat jelentkezett az önhibájukon kívül hátrányos helyzetbe került települések pályázatán (önhiki), mint tavaly – adta hírül a HírTV. A Parlament önkormányzati és területfejlesztési bizottságának fideszes elnöke szerint a kabinetnek vagy további pénzeket kell szétosztania, vagy át kell alakítania a támogatási rendszert.

„A Parlament önkormányzati bizottságának elnöke árulkodónak tartja, hogy egyre több önkormányzat jelentkezik az önhibájukon kívül hátrányos helyzetbe került településeknek kiírt pályázatokra.

Kovács Zoltán

elmondta, hogy a korábbi évekhez képest 7-8-szoros a jelentkezés, emellett kiemelte, hogy az igények jelentősen meghaladják az alapokban lévő pénzt, ráadásul az előző miniszter a források egyharmadát már ki is osztotta.” Kovács szerint ha nem alakítják át a támogatási rendszert, vagy nem csoportosítanak több forrást a célra, akkor több helyhatóság működése is veszélybe kerül a második félévben. A Bajnai-kormány az amúgy is 1500 milliárd forintos adóssággal küzdő önkormányzati szektor idei költségvetéséből 120 milliárd forintot vont el. További részleteket a

hírTV honlapján

olvashat, a

hírt videón itt

nézheti meg.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.