Bulvár

Buszbaleset: hét ember meghalt, tíz megsérült (FRISSÍTVE)

Buszbaleset: hét ember meghalt, tíz megsérült (FRISSÍTVE)

2010. június 9., szerda
Buszbaleset: hét ember meghalt, tíz megsérült (FRISSÍTVE)

Heten meghaltak, tíz ember pedig megsérült, amikor összeütközött egy rendőröket szállító busz és egy mikrobusz szerda délután a 45-ös főúton Szentes és Kunszentmárton között - közölte a rendőrség az MTI-vel.

Pál János, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője elmondta: a rendőrök a borsodi árvízi védekezést követően hazafelé tartottak a busszal, amikor frontálisan az autóbuszba rohant egy mikrobusz. A baleset a 45-ös főút 13-as kilométerszelvényében történt. A mikrobuszban hét magyar állampolgár utazott. Közülük hatan a helyszínen meghaltak, egy embert mentőhelikopter szállított volna kórházba, de a sérült útközben életét vesztette. A buszon utazó 37 rendőr közül tízen sérültek meg, de egyiküknek sem életveszélyes az állapota. Mint az MTI tudósítója a helyszínen megtudta, a rendőröket szállító, a Volán társaságtól bérelt autóbusz Kunszentmárton felől érkezett, a másik jármű pedig Szentes felől. A mikrobusz vezetője elvesztette uralmát a jármű felett, felhajtott az útpadkára, áttért a menetirány szerinti bal oldalra és ott frontálisan összeütközött az autóbusszal. A mikrobusz az ütközés során a felismerhetetlenségig összetört, majd megpördült az úton. Az autóbusz eleje összeroncsolódott, a jármű mintegy két méterre állt meg egy fától. A helyszínre két tűzoltóautó érkezett, a szakemberek végzi a mentést - jelentette az MTI tudósítója a helyszínről. A rendőröket, akik öt napon át vettek részt az árvízi védekezésben, rendőrségi busz szállította tovább Szegedre. A helyszínen teljes az útzár, a 45-ös útról Szarvas felé terelik el a forgalmat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.