Gazdaság

Sportos pénzügyőrök csatáznak a héten Szegeden

Sportos pénzügyőrök csatáznak a héten Szegeden

2010. június 14., hétfő
Sportos pénzügyőrök csatáznak a héten Szegeden

Háromszáz fővel nőtt ideiglenesen a Dél-alföldön a vám-és pénzügyőrök létszáma - ennyi versenyző érkezett ugyanis Európa hat országából az 55. Nemzetközi Pénzügyi Tornára.

A hétfő délután Ópusztaszeren megnyílt rendezvényről

Márkus András

, a Vám- és Pénzügyőrség Dél-alföldi Regionális parancsnoka az MTI-nek elmondta: hét uniós ország - Ausztria, Belgium, Görögország, Franciaország, Luxemburg, Németország és Magyarország - részvételével 1954 óta évente más-más tagállamban rendezik meg a sporteseményt. A tavalyi forduló Belgiumban zajlott, ahol Magyarország csapata összetett I. helyezést ért el. Az idei eseményt a görögök lemondták, de érkeztek sportos szakemberek Bécsből, Brüsszelből, Párizsból, Marseille-ből, Lyonból, Luxemburgból, Berlinből, Kölnből és Münchenből. A megmérettetésen mintegy hatvan magyar versenyző indul az összes sportágban, a legnagyobb külföldi delegációval pedig a németek érkeztek. A Szegeden megrendezett sporteseményen labdarúgás, asztalitenisz, sakk és tenisz sportágban a hat ország vámigazgatásának közel háromszáz sportolója méri össze tudását. A mérkőzések a szegedi Polgármesteri Hivatalban, a Szegedi Sport és Fürdők Kft. létesítményeiben, a Dugonics András Piarista Gimnázium tornacsarnokában, a Gellért Szabadidőközpontban, valamint az Algyői Önkormányzat sportpályáján zajlanak péntekig.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.