Közélet

Slota: Komárom szlovák város

Slota: Komárom szlovák város

2010. június 5., szombat
Slota: Komárom szlovák város

Ján Slota, a Szlovák Nemzeti Párt vezére is részt vett azon a Trianon-konferencián, amelyet pénteken tartottak a Matica Slovenská székházában. A résztvevők utána a határátkelőnél felállított, Trianont üdvözlő emléktáblához vonultak, ahol felavatták az engedély nélkül felállított emléktáblát - olvasható a Felvidék Ma hírportálon.

Slota

pártja a pozsonyi táblához hasonlót avatott fel Komáromban a szlovák-magyar határátkelőnél. Több szlovák zászlókkal felszerelt aktivista érkezett Komáromba, akik a Matica Slovenská székházában vettek részt a konferencián. A konferencia résztvevői körülbelül két óra körül avatták fel a Trianon emlékművet, ahová menetben indultak el a Matica székháztól. A transzparensekből kiderült, hogy az SNS kifejezetten provokálni akart, és nem csendben ünnepelni. Ezután zászlókkal felsorakozva vonultak a határhoz, az emlékmű leleplezésére. A vonuló tömegnek lezárták a Matica székházától a hidat, emiatt forgalomkorlátozást vezettek be és torlódások alakultak ki. Ján Slota kijelentette, hogy a táblaállításokkal megmutatják, hol vannak a trianoni határok a magyaroknak, valamint Komárom város polgármesterének pedig azt üzenik, hogy Komárom szlovák város! A konferencián ott volt

Ján Mikolaj

oktatásügyi miniszter is, a nemzeti párt elnökségi tagja. Korábbi hírekkel ellentétben a Jobbik nem szervezett megmozdulást sem Dél-Komáromban, sem pedig a révkomáromi eseményeken nem vesznek részt csoportosan. Lapértesülések szerint a Szlovák Nemzeti Párt táblaavatási akciója törvénysértő, mivel ők nem kértek engedélyt erre a Városi Hivataltól. Az engedély nélküli szobrot egyébként rendőrök és biztonsági emberek őrzik. A határátkelő elhagyott épületeinek üvegablakán Slotát bíráló szlovák feliratok jelentek meg, amelyek vulgarizmusról, a korrupcióról, a hazafias iszákosságról és a faliújságtenderről szólnak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.