Bulvár

Rendkívüli időjárási helyzet az EDF DÉMÁSZ Zrt. szolgáltatási területén

Rendkívüli időjárási helyzet az EDF DÉMÁSZ Zrt. szolgáltatási területén

2010. június 19., szombat
Rendkívüli időjárási helyzet az EDF DÉMÁSZ Zrt. szolgáltatási területén

2010. június 18-án a kora délutáni órákban rendkívüli időjárási helyzet alakult ki, amely viharos erejű széllel párosulva vonult végig az EDF DÉMÁSZ szolgáltatási területén.

A rendkívül intenzív viharban leginkább érintett terület Mezőhegyes térsége, valamint Csanádpalota és Kövegy települések voltak, ahol a rendkívül erős szél következtében fák dőltek a villanyoszlopokra, vezetékek szakadtak el, illetve villanyoszlopok dőltek ki. Összességében több, mint 50 középfeszültségű hálózati oszlop és 100 kisfeszültségű hálózati oszlop dőlt ki. Tegnap délután óta Mezőhegyes térségében részlegesen, míg a fent jelzett két településen nincs villamosenergia-szolgáltatás. Nagy erőkkel és folyamatosan folyik a helyreállítás, amely várhatóan egész hétvégén folytatódik majd. A hibák elhárításáig a rendelkezésre álló összes aggregátor üzembe helyezésre került. A helyreállítási munkálatokat nagyban nehezíti az igen rövid idő alatt lezúdult hatalmas mennyiségű csapadék, amely a földeket feláztatta, így sok helyen csak lánctalpas gépjárművek segítségével tudnak dolgozni szakemberek. A középfeszültségű hálózaton várhatóan a ma esti órákban véget érnek a helyreállítási munkák, míg a hibával érintett kisfeszültségű hálózaton egész éjjel, és holnapi nap folyamán is folyamatos lesz a helyreállítás. Az EDF DÉMÁSZ tudomása szerint tartós ideig egészségügyi intézményt nem érintett az áramkimaradás. Az EDF DÉMÁSZ ezúton is köszöni ügyfelei türelmét és megértését, melyet a helyreállítási munkák során tanúsítanak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.