Bulvár

Rátámadt a trolivezetőre a 19 éves ittas utas

Rátámadt a trolivezetőre a 19 éves ittas utas

2010. június 3., csütörtök
Rátámadt a trolivezetőre a 19 éves ittas utas

Figyelmeztette a sofőr a részeg utast, hogy nem dohányozhat a trolibuszon. A 19 éves férfi ezért támadt rá. A rendőrség őrizetbe vette – tájékoztatott Szenti Szabolcs, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.

A 19 éves gyanúsított ittas állapotban utazott a 9-es jelzésű trolibuszon tegnap délután, miközben dohányzott is. Az egyik utas jelezte ezt a sofőrnek, aki megállt, majd megkérte a férfit, hogy szálljon le a járműről, mert ott nem cigizhet. A fiatalember erre agresszívvé vált, majd lökdösni kezdte a sofőrt és többször meg is ütötte. Végül kitépte a sértett füléből a headsetjét is. Az utasok a sofőr segítségére keltek, így sikerült megfékezni a fiatalembert, akit leszállítottak a járatról, majd hívták a rendőrséget. A sofőr nem sérült meg komolyan. A Szegedi Rendőrkapitányság a fiatalembert közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette miatt gyanúsítottként hallgatta ki. Mivel jelenleg is felfüggesztett szabadságvesztés hatálya alatt áll, ezért a rendőrség őrizetbe vette és kezdeményezi előzetes letartóztatását.

Mentelmi jogra hivatkozott a körözött férfi

Mentelmi jogra hivatkozva akart mentesülni egy körözés alatt álló férfi tegnap Szegeden. Nem volt mentelmi joga, előállították. A Szegedi Rendőrkapitányság körözési csoportjának munkatársa tegnap szolgálaton kívül a belvárosban ismerte fel a közel másfél éve körözés alatt álló férfit. Nevén szólította, majd közölte, hogy rendőr és előállítja a Szegedi Rendőrkapitányságra, mivel a Vám- és Pénzügyőrség gazdasági bűncselekmény miatt elfogását rendelte el. A férfi ekkor azt mondta, hogy őt nem vihetik be a rendőrségre, mert neki mentelmi joga van, amit egy papírral is igazolni akart. A rendőr azonban csakhamar megállapította, hogy a gyanúsított nem rendelkezik mentelmi joggal, ezért szolgálatban lévő kollégái segítségével előállították, majd átadták a Vám- és Pénzügyőrségnek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.