Közélet

Péntektől visszatér a tranzitforgalom a Kossuth Lajos sugárútra

Péntektől visszatér a tranzitforgalom a Kossuth Lajos sugárútra

2010. június 10., csütörtök
Péntektől visszatér a tranzitforgalom a Kossuth Lajos sugárútra

Június 11-én, pénteken visszaáll a tervek szerint az 1-es villamosvonal-rekonstrukciója előtti eredeti forgalmi rend Szegeden - tájékoztat a Szeged Pólus Kft. sajtóközleménye. A tranzitforgalom újra a Kossuth Lajos sugárúton közlekedik az új Rókusi csomópont többsávos, jelzőlámpás körforgalom érintésével.

A tervek szerint péntektől visszaállítja az 1-es villamosvonal-rekonstrukció kivitelezője az eredeti forgalmi rendet Szegeden. A helyi személyforgalom és a tömegközlekedés mellett a tranzitforgalom is újra a felújítás előtti útvonalon közlekedik az M5-ös autópálya, illetve az 5-ös és a 43-as főút között. A Szegeden átmenő járművek újra az immár Rókusi csomópont többsávos jelzőlámpás körforgalmán át, a Kossuth Lajos sugárúton közlekednek a Dorozsmai út és a nagykörút között. Az eddig ideiglenesen használt Csongrádi, Kálvária és Petőfi Sándor sugárúti terelőútvonalak tábláit és útburkolati jeleit megszünteti a kivitelező. A Bertalan híd felől közlekedők ismét lekanyarodhatnak a Párizsi körútról jobbra, a Kossuth Lajos sugárútra. Bővebb információ és a Rókusi csomópont használatát bemutató szimuláció:

www.ujpalyan.hu

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.