Írjon nekünk

Sport

Partvonal: a megyei labdarúgás Sahin-Tóth Dezső szemével

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/pinyo.jpg

Megjelent:

Partvonal rovatunkban ezúttal a Csongrád Megyei Labdarúgó-szövetség és a Csongrád megyei labdarúgás friss híreiről beszél Sahin-Tóth Dezső, a CSLSZ szakmai alelnöke.

A bajnokságok befejeztével a csapatok döntő többségének már átadták a díjakat és érmeket a szövetség képviselői, néhány klub ünnepsége van már csak hátra. A CSLSZ elnöksége továbbra is gőzerővel dolgozik, igyekszik mindenben szolgálni a csapatokat a nyári időszakban is. Céljuk például, hogy a megyei együttesek minél kevésbé érezzék meg a játékvezetői díjak MLSZ által kilátásba helyezett 10 százalékos emelését. Ezen túlmenően akár az önkormányzatokkal való egyeztetésekben vagy a pályázatoknál is szívesen segítenek bárkinek – kezdte Sahin-Tóth Dezső.

Szélesedhetnek az alapok, rájátszással zárulhat a megye II.

A szakmai alelnök megerősítette: számos híresztelést, pletykát lehet hallani arról, hogy ki melyik osztályban képzeli el a jövőt, vannak a megyei csapatok között is tárgyalásokat, egészen az NB III-tól a megye III-ig forr tehát a levegő. „Annyit tudok egyelőre biztosra mondani, hogy a megyei I. osztályban egy csoportos lesz természetesen, a megyei II. osztályban pedig kettő. Ott a minőségjavítást szem előtt tartva szeretnénk a második kört követően alsó- és felsőházra osztani a mezőnyt (úgy, hogy ekkor már egymás ellen játszanának a két csoport csapatai). Igazán izgalmas küzdelmekre lehetne így kilátás a tavaszi idényben. Úgy tűnik, a megyei III. osztályba több új gárda is jelentkezik, lesznek, akik a Legenda-kupából térnek vissza, sőt teljesen új alapokon is történnek szerveződések. Bizakodó vagyok tehát abban a tekintetben, hogy szélesedhetnek a megyei futball alapjai” – így az alelnök. Ami a háttérben a csapatok között zajló egyeztetéseket illeti, elmondta: az elnökség nem kíván magasabb osztályban indulási lehetőséget biztosítani azoknak, akik ezt nem vívták ki. Felhívják tovább a bajnokok figyelmét a versenyszabályzatokban foglaltakra.

A CSLSZ felkészülési tornákat szervez majd a nyáron a felnőttek és az utánpótlás számára is, emellett egyesületbarát adminisztrációt ígér mindenki számára. „További céljaink, hogy kicsit felfrissítsük a játékvezetői kart, új szellemiséget csempésszünk bele. Szeretnénk elválasztani a bíráskodást a játékvezető-ellenőrzéstől, egymástól független jelentéseket szeretnének látni a játékvezetőtől és ellenőrétől. Új intézményt is bevezetünk, ahol nincs játékvezető-ellenőr, ott koordinátori szerepkörben, segítő szándékkal a CSLSZ-t képviselő szakember lesz jelen” – így Sahin-Tóth Dezső.

Kötelező lesz egy ifjú tehetség szerepeltetése a megye I-ben

Megtudtuk: az elnökség az edzők számára is biztosít szakmai továbbképzési lehetőséget. Felkérték Kolozsvári Jánost és Protity Sándort, hogy még a pontvadászatok rajtja előtt minőségi szakmai fórumot szervezzenek az érdeklődő szakemberek számára, ahol a labdarúgás elmélete mellett a pszichológia, a pedagógia és az orvostudomány területéről is új ismeretekre tehetnek szert a megyei trénerek. Kitartanak továbbá azon döntésük mellett, hogy ősztől valamennyi megyei I. osztályú csapatban legalább egy 1989. január 1-je után született futballistának a pályán kell lennie. Ezzel ösztönöznék az utánpótlásképzést, a fiatal tehetségeket. Ugyancsak a megyei hátország megerősítését szolgálja az U12-es bajnokság életre hívása. Folytatják az utánpótlás-válogatottak építését is. Vásárhelyen például olyan utánpótlástorna lesz majd látható, ahol megyénk legjobbjai a felcsúti és a gyulai akadémia növendékeivel mérhetik össze tudásukat.

„Örömmel hallom, hogy sok az ambiciózus csapat a megyei I. és II. osztályban, többen tervezgetnek merészen. Jó munkát, sok sikert nekik a nyári munkához, ahogy azoknak a kluboknak is – nem is egy ilyen hallok –, melyek valamilyen szép évfordulójuk megünneplésére készülnek” – zárta e heti gondolatait az alelnök.

Kommentek

Hírzóna

Kozák Danuta számára is rejtély, mi vezetett a páros kizárásához

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/pinyo.jpg

Megjelent:

Szerző:

A kajakos Kozák Danuta a péntek délelőtti előfutamból a második helyen jutott tovább 500 méter egyesben a szegedi, olimpiai kvalifikációs kajak-kenu világbajnokságon: az ötszörös olimpiai bajnok, aki címvédő ebben a számban, nemcsak az ellenfelekkel és az erős hátszéllel kellett megküzdenie, hanem túl kellett tennie magát a csütörtöki kizáráson, amelyről azt mondta, továbbra sem tudják, mi […]

Tovább olvasom

Sport

Döntetlennel kezdett a MOL-Pick Szeged Franciaországban

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/pinyo.jpg

Megjelent:

Szerző:

A csapat legeredményesebb játékosa Radivojevics volt kilenc találattal.

Tovább olvasom

Sport

Első magyar arany Maty-éren

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/pinyo.jpg

Megjelent:

Szerző:

A szegedi Suba Róbert ötödik lett 200 méteren.

Tovább olvasom

Aktuál