Kultúra

Önkiszolgáló kölcsönzés az Egyetemi Könyvtárban

Önkiszolgáló kölcsönzés az Egyetemi Könyvtárban

2010. június 17., csütörtök
Önkiszolgáló kölcsönzés az Egyetemi Könyvtárban

Június 14-től az Egyetemi Könyvtár felhasználói saját maguk is kikölcsönözhetik a Zenei Gyűjtemény és Médiatéka kölcsönözhető dokumentumait.

Az Új Magyarország Fejlesztési Terv Társadalmi Megújulás Operatív Programja keretében meghirdetett 'Tudásdepó-Expressz' pályázaton elnyert összegből az Egyetemi Könyvtár dokumentumainak egy részét alkalmassá tette önkiszolgáló, automatikus kölcsönzésre. Ez a világszerte egyre népszerűbb rendszer egyben arra is alkalmas, hogy segítségével digitális állomány-ellenőrzés valósuljon meg. Első lépésként az egyik fontos különgyűjtemény, a Zenei Gyűjtemény állományának kölcsönözhető dokumentumait tették alkalmassá az önkiszolgáló kölcsönzésre. A gyűjtemény használóinak kényelmét biztosítja, hogy az itt kiválasztott dokumentumokkal már nem kell a kölcsönzőben sorban állniuk. Az önkiszolgáló kölcsönzés menetéről bővebben az

Egyetemi Könyvtár honlapján

olvashatnak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.