Bulvár

Nem javítani jött a kábeltévészerelő

Nem javítani jött a kábeltévészerelő

2010. június 16., szerda
Nem javítani jött a kábeltévészerelő

Trükkös lopás áldozata lett két idősebb szegedi lakos a tegnapi napon – közölte Pál János, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.

Egyik esetben önkormányzati dolgozónak, másik esetben kábeltelevízió-szerelőnek adták ki magukat az elkövetők. Az első esetben önkormányzati segély folyósítására tett ígéretet egy középkorú férfi, aki ezért 5000 forintot akart kérni, de nem járt sikerrel. A másik esetben az elkövető szerelőként jutott be mindkét idős személy otthonába, mondván, hogy javítási munkálatokat kell elvégeznie. A két szegedi lakás tulajdonosa gyanútlanul beengedte, és egy kis időre magára hagyta az álszerelőt. Ez az idő pont elég volt arra, hogy mindkét lakásból, mind aki jól végezte dolgát összesen 150 ezer forintnyi zsákmánnyal távozzon. Az áldozatok később, a trükkös tolvaj távozását követően vették észre, hogy hiányzik megtakarított kis pénzük.

A rendőrség kéri a lakosságot, hogy ne engedjenek be idegeneket a lakásaikba, győződjenek meg mindig a személyek által elmondottak valódiságában, kérjenek igazolványt, az adatokat minden esetben ellenőrizzék le. Amennyiben hasonló esettel találkoznak, esetlegesen annak szemtanúi, hívják az ingyenesen hívható 107, vagy 112-es rendőrségi segélyhívószámot.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.