Közélet

MSZP: a csongrádiak aláírásgyűjtésbe kezdenek Balogh András választmányi elnökségéért

MSZP: a csongrádiak aláírásgyűjtésbe kezdenek Balogh András választmányi elnökségéért

2010. június 30., szerda
MSZP: a csongrádiak aláírásgyűjtésbe kezdenek Balogh András választmányi elnökségéért

Az MSZP Csongrád megyei szervezete aláírásgyűjtésbe kezd annak érdekében, hogy Balogh András nagykövet a választmány elnökjelöltje legyen - közölte az MTI-vel Botka László szerdán.

A párt Csongrád megyei elnöke - akit jelöltek egyebek mellett a választmány elnöki posztra is, de visszalépett - hangsúlyozta:

Balogh Andrást

tartja a legalkalmasabbnak a testület vezetésre, mivel annak a következő időszakban az új baloldali politika feladatainak meghatározása lesz az egyik fő munkája. (Balogh András, Magyarország thaiföldi nagykövete az MSZP államfőjelöltje volt a keddi köztársaságielnök-választáson, de alulmaradt

Schmitt Pállal

szemben.)

Botka László

emlékeztetett arra: a párt alapszabálya lehetőséget ad arra, hogy a kongresszuson - a küldöttek egyharmadának aláírásával - helyben is jelöltté váljon valaki. Elmondta: bár ő kapta a legtöbb jelölést, azért döntött úgy, hogy nem vállal szerepet a tisztújításban, mert most polgármesterként Szegeden van dolga.

Nyakó István

, a párt szóvivője szerdán tájékoztatta az MTI-t arról, hogy a párt jelölőbizottsága befejezte a munkát. Az összesítés alapján Balogh Andrást elnökhelyettesnek és alelnöknek is jelölték. A választmányi elnöki posztra

Simon Gábor

jelenlegi elnök az egyetlen jelölt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.