Közélet

Másodfokú készültség a Hármas-Körös torkolati szakaszán

Másodfokú készültség a Hármas-Körös torkolati szakaszán

2010. június 5., szombat
Másodfokú készültség a Hármas-Körös torkolati szakaszán

Szombat reggeltől másodfokú készültség mellett védekeznek a Hármas-Körös torkolathoz közeli, bal parti, az Alsó-Tisza-vidéki Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatósághoz tartozó szakaszán – közölte Keller Péter ügyeletvezető az MTI-vel.

A folyón a tetőzés időpontja bizonytalan, jelentős mértékben a Tiszán levonuló árhullám függvénye, de elérheti a harmadfokú készültség szintjét is – tudatta a szakember. Hozzátette: a Maroson jelenleg átmeneti tetőzés tapasztalható, az előrejelzések szerint a vízszint a következő napokban tovább emelkedik, ám várhatóan nem éri el a készültségi szintet. Az Alsó-Tiszán, a mindszenti vízmércéhez tartozó szakaszon másodfokú, a szegedi szakaszon elsőfokú készültség mellett folyik a védekezés. Szegednél a folyó tetőzését a jövő hét második felére várják, a vízállás meghaladhatja a másodfokú készültség elrendeléséhez szükséges 750 centiméteres szintet – mondta

Keller Péter.

Az igazgatóság részéről az árvízi védekezésben 258 ember vesz részt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.