Kultúra

Magyar Örökség Díj: újabb elismeréseket adnak át szombaton

Magyar Örökség Díj: újabb elismeréseket adnak át szombaton

2010. június 18., péntek
Magyar Örökség Díj: újabb elismeréseket adnak át szombaton

Újabb hét kitüntetettnek ítélték oda a Magyar Örökség Díjat; a Magyar Örökség és Európa Egyesület elismeréseit szombaton adják át Budapesten, a Magyar Tudományos Akadémia épületében.

A szervezet által az MTI-hez pénteken eljuttatott közlemény szerint elismerésben részesül

Erkel Ferenc

életműve és az általa alapított Budapesti Filharmóniai Társaság Zenekara; a németországi Burg Kastl Magyar Gimnázium fél évszázados nevelő tevékenysége; Hódmezővásárhely kultúraőrző- és teremtő tevékenysége; a Kárpát-medencei magyar középiskolák nemzetmegtartó szellemisége;

Kligl Sándor

szobrászművész plasztikai világa; a Hangya Szövetkezeteknek a vidék magyarsága gazdasági gyarapodását szolgáló tevékenysége és

Hegyi-Füstös István

hitben megélt közírói munkássága. A Magyar Örökség Díjat, amellyel korunk, valamint a 20. század első fele legjelentősebb magyar teljesítményeit jutalmazzák, évente négy alkalommal adják át, szombaton immár ötvenkilencedszer. Az elismerések odaítéléséről a Magyar Örökség és Európa Egyesület által felkért bírálóbizottság dönt. A kitüntetést életre hívó Magyarországért Alapítványtól a díj gondozását 2003 márciusában vette át a Magyar Örökség és Európa Egyesület.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.