Közélet

Konferencia a magyar-magyar kapcsolatokról

Konferencia a magyar-magyar kapcsolatokról

2010. június 2., szerda
Konferencia a magyar-magyar kapcsolatokról

Amerikai magyar tanárok háromnapos konferenciát tartanak a SZAB-székházban június 3-tól előadásokkal a magyar nyelv megtartásának lehetőségeiről. Szóba kerül a magyar-szlovák kapcsolat, a Délvidék helyzete, s az érdeklődők megnézhetik Pigniczky Réka Inkubátor című dokumentumfilmjét is.

Az Amerikai Magyar Tanárok Egyesülete június 3-5-ig tart konferenciát a Somogyi utca 7. szám alatti SZAB-székházban Magyar-magyar kapcsolatok (Bridges between Hungarians) címen. A 35. szimpóziumon az előadások angol és magyar nyelven folynak, pénteken pedig a magyar nyelv és kultúra megtartásának jelenlegi helyzete a Kárpát-medence kisebbségi magyar közösségei témakörében folynak 13.15-től. Az előadók a Trianon utáni elszakított területekről – Ausztriából, Szlovéniából, Horvátországból, Szerbiából, Romániából, Ukrajnából és Szlovákiából – érkeznek. Az előadássorozat zárásaként az amerikai magyar kivándorlók dalait hallgathatják meg az érdeklődők egy kamarakoncert keretében. Az esemény megnyitóját június 3-án, csütörtökön 16 órakor tartják. A konferencia szervezője

Vörös Katalin

, segítői pedig

Balogh Natasa

tolmács,

v. Szilágyi Árpád

, a Panoráma Világklub Szegedi Tagozatának elnöke és

ifj. Szilágyi Árpád

szóvivő. Az előadások nyilvánosak, belépődíj 700 Ft diákoknak, nyugdíjasoknak ingyenes.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.