Labdarúgás: 0-2-ről fordított a Sándorfalva Dorozsmán + HANG, FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 11 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

no images were found

A padlóról állt föl a második félidőre elfáradó Kiskundorozsmai ESK otthonában a Sándorfalva SK a labdarúgó megyei I. osztály 29. fordulójának vasárnapi mérkőzésén. A címvédő így versenyben maradt az ezüstért. A hazaiak pedig a Tápé szombati vereségével biztos bennmaradók. A remek találkozót online közvetítettük.

A labdarúgó megyei I. osztály 29. fordulójában:

Kiskundorozsmai ESK – Sándorfalva SK 2-3 (2-0). Kiskundorozsma, 300 néző, vezette: Medovarszki István.
Kiskundorozsmai ESK: Horváth R. – Krisztin-Németh, Gábor T., Tímár, Kálmán, Túri (Győri 87′), Fazekas, Makra, Vágó, Gaál (Szabó G. 71′), Füleki. Edző: Szabó Zsolt.
Sándorfalva SK: Dobó (Lippai 14′) – Varga N., Vastag B., Csúri, Kanász, Gábor Z. (Radics 46′), Takács G., Tóth L., Kiss P. (Kurucsai 68′), Patarcic (Dobos 66′), Szűcs. Megbízott edző: Hegedűs András.
Gólszerzők: Füleki G. (31′), Vágó A. (41′), illetve Szűcs K. (11-esből, 49′), Vastag B. (60′), Takács G. (63′).


Hallgassa meg Szabó Zsolttal, a Kiskundorozsma vezetőedzőjével készített hanganyagunkat!


Hallgassa meg Major Lászlóval, a Sándorfalva vezetőedzőjével készített hanganyagunkat!


Hallgassa meg Góré László labdarúgó-szurkolóval készített hanganyagunkat!

no images were found

91. perc: Néhány másodperces hosszabbítás után a bíró lefújta az eseménydús meccset. A szurkolók arról beszélgetnek, hogy a nyáron várhatóan mindkét gárda jelentősen átalakul, sokan játsszák most búcsúmeccseik egyikét. Meg kell még jegyezni, Medovarszki játékvezető kissé erélytelenül vezette az amúgy sportszerű mérkőzést, sok esetben a játékosok vették át tőle a kezdeményezést a pályán, de komolyabb konfliktus ebből nem alakult ki.
87. perc: Kapus a mezőnyben a vendéglátóknál! Nem, egyelőre még nem Horváth húzódott előre. Amire nem számítottunk, cserélt a Dorozsma. A cserekapus, Győri Róbert beállt a mezőnybe Túri helyére… Üde színfolt a piros sportszárával a többiek között: a hazaiak amúgy fekete, a vendégek mezőnyemberei fehér sportszárat viselnek.
83. perc: Hősiesen küzd ugyan a Dorozsma, mely az első játékrész végén még hatalmas bravúrban reménykedhetett, ám a fordulást követően Takácsék felőrölték a házigazdák erejét, bedarálták Szabó Zsolt tanítványait. Hacsak valami csoda nem történik, nehezen képzelhető el, hogy a holtfáradt hazai gárda pontot ment.
78. perc: Továbbra is óriási fölényben a vendégek. A hazaiak erejéből már nem nagyon futja kontrákra.
75. perc: Takács Gábor az idény helyzetét szórakozta el. Mint kés a vajon, úgy ment át a fáradó hazai védők között. Egyedül vezette a labdát a kapusra. Cselezhetett volna, két társának is passzolhatott volna, ő azonban kissé flegmán akarta elrúgni a bőrt Horváth mellett. Nem sikerült, győzött a kapus!
73. perc: Futószalagon jönnek a vendégtámadások, egyértelműen jobb a második játékrészben Major László csapata. A hazaiak talán el is fáradtak kicsit. Dobos Alex, a csereember nyargalt el a jobb oldalon, lövésre szánta el magát, Horváth ügyesen hárított. Ő a hazai gárda legjobbja.
72. perc: Kurucsai András lövését védte szépen Horváth Róbert. Kihasználta egyetlen cserelehetőségét Szabó Zsolt, Szabó Gábort küldte be Gaál helyére. Több mezőnyjátékos nem is foglal helyet a dorozsmai padon.
68. perc: Csúri Csaba hatalmas, 28 méteres szabadrúgását ütötte ki Horváth Róbert. A Sándorfalva egyértelműen átvette az irányítást, most éremesélyeshez méltóan futballozik. Kettőt cseréltek is a vendégek: lejött Patarcic és Kiss, beállt Dobos Alex és Kurucsai András.
63. perc: GÓÓÓL! Tizennyolc perc sem kellett a Sándorfalvának a fordításhoz a második félidőben! Takács Gábor 25 méterről szinte pont oda bombázott, mint Füleki az első félidőben. Hatalmas gólt szerzett a mezőny legjobbja, tapsot érdemel, vastapsot! 2-3!
59-60. perc: GÓÓÓL! Három százszázalékos helyzet, a végén sándorfalvi találat. Az egész azzal kezdődött, hogy a szögletzászló mellől, jobbról szabadrúgást végezhetett el a Dorozsma, a befelé szálló labdát Krisztin-Németh a bal kapufa belső élére fejelte, onnan kifelé pattant. Indult azonnal az ellentámadás Csúri remekül ugratta ki Patarcic Krisztiánt, kinek lövését bravúrral szögletre tolta Horváth. A sarokrúgás után kavarodás támadt, s Vastag Balázs fejelte be közelről a kapuba a játékszert; 2-2!
56. perc: Óriási egyenlítési lehetőséget hagyott ki Csúri Csaba. Takács Gábor megint zseniálisan cselezgetett a tizenhatos előterében, majd egy váratlan, finom bokamozdulattal ugratta ki ballábas társát, aki 14 méterről ajtó-ablak helyzetben lőhetett. A vetődő Horváth Róbertbe durrantott…
54. perc: Takács Gábor mindenkit lefutott, majd az oldalhálóba lőtt. Próbálkozik a Sándorfalva, ez a gól jót tett a meccsnek, nagy izgalmak várhatóak még.
49. perc: GÓÓÓL! A tizenhatos oldalvonalánál cselezgetett az egyik sándorfalvi játékos, ártalmatlannak tűnő helyzetben összekoccantották a bokáját, a bíró a büntetőpontra mutatott. Szűcs Krisztián laposan a jobb alsó felé lőtt, Horváth érezte az irányt, de csak beleérni tudott a labdába, védeni nem; 2-1!
46. perc: A Dorozsma kezdte a második félidőt. A vendégek újabb cserét hajtottak végre, Radics Krisztián lépett pályára. Gábor Zoltán maradt az öltözőben.

45. perc: Szünet, döbbenet a vendégek kispadjánál, érik a forduló meglepetése!
41. perc: GÓÓÓL! Miközben támad a Sándorfalva, újabb találatot ért el a Dorozsma. Írtuk, jó lesz figyelni a hazai kontrákra, s nagyon kell vigyázni Vágóra. Nos, a sándorfalviak nem olvashatják közvetítésünket, persze nyilván nem ezért hibáztak… Lényeg a lényeg, Füleki Gábor a felezővonal tájékáról vágta előre a labdát, Vágó Andor beugrott a tétovázó Gábor Zoltán elé, s a kiinduló Lippai mellett-fölött 19 méterről a kapu jobb oldalába emelt; 2-0!

no images were found

40. perc: Meddő mezőnyfölénybe kerültek a vendégek. Takács Gábor ismét jól adott be az imént, Tóth Lukács bólintott, ám a bőr ezúttal is fölé szállt.
35. perc: Vezetése tudatában visszaállt a hazai együttes, az esélyesebb vendégek most már sokkal görcsösebbek, ezekben a percekben nem nagyon tudják, mitévők legyenek, most nyoma sincs a könnyedségnek, szellemességnek. A kontrákra is vigyázniuk kell, Vágó Andor igen veszélyesen mozog elöl, látszik rajta a Volánban megszerzett képzettség, semlegesítése komoly fejtörést okoz.
31. perc: GÓÓÓL! Addig jár a korsó a kútra, míg el nem törik, tartja a mondás, mely most is beigazolódott. Miközben sorra rontotta el a ziccereket a Sándorfalva, megszerezte a vezetést a Dorozsma. Füleki Gábor, aki ősszel is betalált Takácsék ellen, 18 méterről védhetetlenül bombázott a bal fölsőbe, csodálatos gól; 1-0!
28. perc: Egyre nagyobb fölényben a címvédő együttes. Takács Gábor ugrott ki, teljesen egyedül vezette kapura a lasztit, megpróbálta ellőni Horváth Róbert mellett, ám a hazai kapus egy gyors vetődéssel kitenyerelte a játékszert. Érik a sándorfalvi gól!
26. perc: Csúri Csaba oldalvonal magas ívben tekert középre egy újabb szabadrúgást, Gábor Zoltán szinte az alapvonalról, kapásból tüzelt, a nagyszerűen kivitelezett lövés a hosszú oldalon süvített el a kapufa mellett.
24. perc: Megint Takács, de most a bal szárnyon. Megkavarta a hazaiak középpályáját és védelmét, csak szabálytalanul tudták megállítani. Csúri Csaba 28 méteres szabadrúgása csúnyán fölé szállt. Ebben több volt. A félidő felén átlépve ismét aktívabbak a vendégek, érezhetően szeretnék megszerezni a vezetést.
23. perc: Takács Gábor nagyon él a jobb oldalon. Többször is remekül húzza meg, ügyesen cselez. Az előbb lövőhelyzetbe is került, de elfogyott az ereje, így Horváth menteni tudott.
19. perc: A dorozsmai Túri Bálint kapott hosszú indítást, kapásból bátran lőtt, a kísérlet alig két méterrel mehetett mellé. Az első három perc sándorfalvi offenzívái után a hazaiak kiegyenlítették a játékot, jó iramú, élvezetes a csata.
14. perc: Dobó helyett Lippai Péter érkezett a vendégek kapujába. Igen balszerencsés a sándorfalvi hálóőr, aki tavasszal munkahelyi elfoglaltságai miatt szorult ki, s kollégája remeklése miatt egészen múlt hétig a cserepadot melegítette. Most negyedóra sem jutott neki. A csere után óriási helyzetet hagytak ki a vendégek. Takács Gábor ismét az alapvonalig robogott, lágy ívelése a hosszún Tóth Lukácsot találta, kinek fejesét Horváth bravúrral tolta szögletre.
11. perc: Dobó kapus jobb válla megsérült, az oldalvonal közelében ápolják percek óta, áll a játék. A portás cserét kér!
7. perc: Fordult a kocka! Egy kapu előtti kavarodás követően kétszer is a kapufát találták el a hazaiak, majd Dobó Csaba hatalmas bravúrral ért oda egy közeli próbálkozásra. Ki tudja, hogyan akadt el benne a labda – őt kell majd megkérdezni.
4. perc: Nagy rohamokkal indított a vendégegyüttes, a Dorozsma teljesen beszorult kapuja elé. Az első három percben három nagy helyzet maradt ki. Először Takács Gábor verekedte magát az alapvonalig, beadása Tóth Lukácsot találta tisztán, ám talán kissé magas volt az ívelés, a fejes így fölé szállt. Nem sokkal ezt követően Csúri Csaba egy hosszú átadással nyargalt a hazaiak kapuja felé, Horváth Róbert kapus lábbal tudott tisztázni előle. Majd Takács Gábor ravaszul, takarásból lőtt, a gólba tartó löket a védőkről pattant kifelé.
1. perc: Sárga fölsőben, kék nadrágban a Falva, fehér mezben és fekete nadrágban a hazaiak. A tabella harmadik helyezettje hozta játékba a labdát. Izgalmas, küzdelmes kilencven perc várható a remek állapotban lévő talajon. A vendégek kispadján az eltiltott vezetőedző, Major László helyett Hegedűs András meccsel.

Elsősorban a vendég Sándorfalva számára bír hatalmas téttel a vasárnapi mérkőzésünk. A címvédő jelenleg 61 ponttal a harmadik helyen áll, két ponttal lemaradva a ma az Ásotthalommal rangadót vívó Kistelektől. Major László csapatának tehát győznie kell, hogy versenyben maradjon az ezüstért az utolsó fordulóig. A Dorozsma együttese 24 pontos, s a tizenkettedik helyen tanyázik. Szombaton eldőlt, hogy nem eshetnek ki, mivel az utolsó előtti, hozzájuk képest hárompontos hátrányban lévő Tápé (mely két meccsel kevesebbet is nyert náluk) kikapott a sereghajtó Szentes otthonában. A Dorozsma így nyugodtan búcsúzhat közönségétől.
Nem lesz tehát egyszerű dolga a Sándorfalvának, melynek ősszel odahaza is meggyűlt a baja ellenfelével. Csúri Csaba góljára akkor Füleki Gábor felelt, s Rácz Attila találata kellett a 2-1-es hazai sikerhez…

no images were found

Default thumbnail
Előző sztori

„Becsapták a szegedieket!” – Eltűnt a kenderfonó homlokzata

Default thumbnail
Következő sztori

Hétfő: Ariadnéval a korzón

Legutóbbi hasonló cikkek