Bulvár

Kupáért kerekeznek a tizenéves diákok (Frissítve)

Kupáért kerekeznek a tizenéves diákok (Frissítve)

2010. június 7., hétfő
Kupáért kerekeznek a tizenéves diákok (Frissítve)
Az Országos Rendőr-főkapitányság Országos Baleset-megelőzési Bizottsága idén tizennyolcadik alkalommal rendezi meg a Kerékpáros Iskola Kupa Országos Döntőjét. A 10-14 éves diákok részvételével zajló felmenő rendszerű verseny legjobbjai – megyéjük képviseletében – június 7-9. között Szegeden mérik össze elméleti és gyakorlati tudásukat. Az esemény megnyitójára a Hotel Forrásban került sor. A verseny célja az általános iskolás diákok részére egy magasabb szintű megmérettetés lehetőségének megteremtése, balesetmentes közlekedésük elősegítése, továbbá szórakoztató és játékos programok keretében – a versenyzők életkori sajátosságaira is figyelemmel – olyan ismeretanyag átadása, mely hasznukra lehet a helyes közlekedési magatartás kialakításában. Az országos versenyen megyénként 2-2 fő versenyző vesz részt. A versenymegnyitó ünnepséget követően – melyen köszöntőt mondott többek közt Bencze József rendőr altábornagy országos rendőrfőkapitány, az ORFK-OBB elnöke, Lukács János rendőr dandártábornok, Csongrád megye rendőrfőkapitánya, és Kiss-Rigó László szeged-csanádi megyés püspök – került sor az elméleti versenyre. Holnap, június 8-án a verseny a gyakorlati fordulókkal folytatódik, melynek helyszíne a Belvárosi híd újszegedi hídfőjénél lévő Torontál tér (lásd az alsó térképet), ahol különböző technikai, ügyességi feladatok elé állítják a résztvevő diákokat. A verseny zárásaként június 9-én ünnepélyes eredményhirdetésre kerül sor. Ezúton is kérik a szervezők azokat, akik a Torontál tér parkolási lehetőségét szokták igénybe venni, szíveskedjenek a holnapi nap folyamán máshol parkolni. A technikai versenyről képes beszámolónkat a holnapi nap folyamán láthatják.

Kerékpáros Iskola Kupa helyszíne nagyobb térképen való megjelenítése

Frissítve

A mai nap az ügyességi és közlekedésbiztonsági versenyekre került sor. A Torontál téren felállított pályán különböző érdekes akadályokon kellett a diákoknak időre és hibapont mentesen teljesíteni a feladatot. Ezt követően az Erzsébet-liget körül, a közlekedési szabályok betartásával haladtak a versenyzők, amit folyamatosan pontoztak a segítők, köztük a Szegedi Rendészeti Szakiskola hallgatói. Kerékpáros Iskola Kupa Országos Döntő

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.