Közélet

Televízióban dolgozhatnak a fogyatékosok

Televízióban dolgozhatnak a fogyatékosok

2010. június 14., hétfő
Televízióban dolgozhatnak a fogyatékosok

Az Egyenlő Esélyekért! Alapítvány újabb fontos lépést tett a fogyatékos emberek esélyegyenlőségért. Szeptembertől mozgóképgyártó (segédoperatőr, utómunka-asszisztens) képzést indít fogyatékos embereknek. A tanfolyam legsikeresebb diákjai állást kapnak azokban a televíziós szerkesztőségekben, akik a gyakorlati képzésben részt vesznek. Jelenleg a toborzás zajlik, a tanfolyamra június 30-ig lehet jelentkezni.

Az Egyenlő Esélyekért Alapítvány megváltozott munkaképességű és fogyatékossággal élő emberek társadalmi integrációjának elősegítése érdekében dolgozta ki a „Tanuljunk egymástól” projektet, és nyert hozzá EU-s (TÁMOP-5.5.4. A) támogatást. A projekt célja kettős. Részben a speciális képzési program valódi alternatívát kínál a munkanélküli sérült embereknek, hogy naprakész, versenyképes tudást szerezzenek. Mivel a fogyatékossággal élő emberek körében a gazdaságilag aktív népesség közel 20%-a munkanélküli, nagy szükség van ilyen és hasonló programokra. Részben pedig az alapítvány szeretné elérni, hogy az esélyegyenlőség megteremtésében kulcsfontosságú területen, a médiában dolgozhassanak fogyatékossággal élő emberek. Az Egyenlő Esélyekért! Alapítvány reményei szerint a képzést elvégzők, mint munkavállalók nemcsak nyitottabbá teszik a médiát a téma iránt, de érzékenyebbé és hozzáértőbbé is annak kezelésében. Így az ország lakosságának közel 6%-át kitevő fogyatékos emberek ügye a jelenleginél gyakrabban napirenden lehet a médiában. Az alapítvány vállalja, hogy a felkért szakértő oktatók segítségével a jelentkezőket fél év alatt megtanítják a mozgóképes szakmák fortélyaira. Ez csak intenzív, bentlakásos formában valósítható meg. A programban résztvevők szakmai gyakorlatot is szereznek, és személyi mentori támogatásban részesülnek. Az alapítvány mind a teljes képzést, mind a szállást és étkezést térítésmentesen biztosítja a jelentkezők számára. Ezen túl vállalják, hogy a képzésben résztvevő legsikeresebb hallgatók munkalehetőséget kapnak televíziós szerkesztőségeknél. Az OKJ-s végzettséget adó képzésre még 2010 június 30-ig lehet jelentkezni regisztrált munkanélküli fogyatékos embereknek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.