Sport

Hátország: rangadót nyert, s élen a SZVSE-előkészítő

Hátország: rangadót nyert, s élen a SZVSE-előkészítő

2010. június 2., szerda
Hátország: rangadót nyert, s élen a SZVSE-előkészítő

Összeállításunkban a Szegedi VSE korosztályos együtteseinek legutóbbi bajnoki meccseiről számolunk be. Az előkészítő korosztály első számú csapata rangadón verte az UTC-Tiszaszigetet, így az utolsó forduló előtt átvette a vezetést a tabellán. A serdülők hétvégén idegenben győztek, előtte azonban súlyos vereséget szenvedtek az erős Hódmezővásárhelytől.

Megyei I. osztályú ifjúsági bajnokság 28. forduló:

Ásotthalom – SZVSE-Gyálarét 0-2 (0-0).

Vezette: Szelezsán György.

Ásotthalom:

Vasas G. – Pipicz T., Somlyai D., Rózsa N., Kothencz V., Babarczi N., Antal Sz., Szolákovics D. (Savanya Zs.), Somlyai A., Víg Zs., Lakatos F. (Víg D.). Vezetőedző: Szabó Attila.

SZVSE-Gyálarét:

Daróczi M. – Csobán K., Cseh R., Bálint D., Magony T., Nagypál P., Fábián Á., Strack B., Kis T. (Kocsis-Savanya K.), Megyeri K., Mészáros G. (Kozma L.). Vezetőedző: Fülöp László.

Gólszerző:

Cseh R., Magony T.

A bajnokság élcsoportja:

1. Csongrád 72 pont, 2. SZVSE-Gyálarét 67 pont (148-19), 3. Tápé 59 pont, 4. Kiszombor 53 pont, 5. Sándorfalva 48 pont, 6. Kistelek 45 pont.

Toborzó

A Rendőr TE labdarúgó-szakosztálya várja mindazon gyermekek és szülők jelentkezését, akik a labdarúgás iránt érdeklődnek. Az edzések helyszíne: a Hunyadi téri sportpálya (Dózsa-pálya). Érdeklődni lehet Sahin-Tóth Dezső ügyvezetőnél (tel.: 30/985-25-86).

NB III Alföld csoport U16-os bajnokság 24. forduló:

Soroksár SC – Algyő-SZVSE 3-5 (0-3).

Soroksár, vezette: Dús Pongrác.

Soroksár:

Recsnik M . – Kele M., Szöllősi B., Traubert Z., Farkas M. – Takács R. (Ábrahám S.), Sölögián A., Tinger P. – Tóth K. (Tóth Cs.), Mohos M., Sánta I. (Oláh Z.). Edző: Takács László.

Algyő-SZVSE:

Mészáros L. – Kertész G., Környei B., Faragó N., Túri T. – Sipos Á. (Horváth Cs.), Szántó D. (Kávássy D.), Rózsa D., Busa B. (Szabó R.) – Kiss Á., Németh R. (Bécsi B.). Edző: Hágelmann Endre.

Góllövők:

Mohos M. 2, Oláh Z., illetve Rózsa D., Szántó D., Busa B., Kiss Á., Szabó R.

Jók:

Mohos M., Tóth K., Oláh Z., illetve Rózsa D., Kertész G., Kiss Á. A rossz minőségű műfüves pályához nehezen alkalmazkodtak a vendégek, főleg a kapura lövésekkel és a passzok pontosságával akadtak gondok. Az algyőiek irányítottak, és az első félidő 24., 32. és 35. percében lőtt gólokkal el is döntötték a mérkőzést. A legszebb gólt

Szántó Dániel

18m-es átlövésből szerezte! A soroksári kapus nagyon gyengén védett, több találat előtt hibázott. Fordulást követően a 3-0-s félidő után elkényelmesedtek az Algyő-SZVSE játékosai, erőre kapott a hazai csapat: a 49. percben Mohos Márk lőtt gólt, majd

Rózsa Dániel

szép góljára szintén ő válaszolt a 68. percben; 2-4. A vendégek győzelmét a hosszú betegség után visszatérő Szabó Roland biztosította be, aki becserélése után egy kipattanó labdát vágott a hálóba; 2-5. Az edzők sorozatos cseréi után a 78. percben

Oláh Zoltán

vette be

Mészáros László

kapuját; 3-5 a vége! A szakadó esőben lejátszott második félidő védelmi megingásai ellenére a vendégek győzelme, közepes teljesítménnyel, egy percig sem forgott veszélyben! A Soroksár a tabellán az Algyő-SZVSE csapata előtt áll, de a vendégek egységesebb és jobb együttes benyomását keltették – ismerték el a hazai alakulat szakemberei.

A 26. fordulóból előrehozott mérkőzésen:

Hódmezővásárhelyi FC – Algyő-SZVSE 5-1 (2-0).

Hódmezővásárhely, vezette: Gyuga Zsolt.

HFC:

Lackó A. – Brizik Bodrogi T. (Habi R.), Tóth J., Szentirmai B., Lázár T. (Kurucz Zs.) – Konc A., Vadász N. (Megyeri J.) – Szakál A. (Gémes M.), Tománovity T. (Bata D.), Nuszpán N. – Bata Cs. Edző: Kandó Róbert.

Algyő–SZVSE:

Mészáros L. – Faragó N., Környei B., Bécsi B., Kertész G. – Rózsa D. – Németh R. (Vincze B.), Busa B., Szántó D. (Sipos Á.) – Kiss Á. (Kávássy D.), Kálmán K. (Szabó R.). Edző: Hágelmann Endre.

Góllövő:

Nuszpán N. 3, Bata Cs., Bata D., illetve Rózsa D. A rekkenő hőségben lejátszott (az utolsó fordulóból előrehozott) mérkőzésen a végig fölényben játszó Hódmezővásárhely sorra dolgozta ki helyzeteit a szegedi serdülők ellen. Az országosan is eredményes (1994-es) hazai csapat ha a helyzeteinek felét belövi, már az első félidőben öt góllal vezethetett volna a visszafogottan játszó, fiatalabb vendégek ellen. Öröm volt nézni néhány, már a felnőttcsapatban is játszó hazai játékos gyors, pontos játékát. Velük nem tudtak lépést tartani a vendégek. A 2-0-s félidő után a hazaiak az elfáradó ellenfelüket a végén kiütötték, 5-1! A HFC a csoport harmadik helyén áll a Gyula és a Tisza Volán SC mögött! Hágelmann Endre:

„Gratulálunk, hogy a dobogón két megyei csapat áll! Az Algyő-SZVSE csapata első nagy különbségű vereségét szenvedte el, de a fejlődésüket ilyen meccsek biztosítják!”

A bajnokság állása:

1. Gyula 58 pont (21 mérkőzés), 2. Tisza Volán SC 56 pont (22 mérkőzés), 3. Hódmezővásárhelyi FC 48 pont (21 mérkőzés, 2 pont levonva), … 10. Algyő-SZVSE 15 pont (21 mérkőzés, 50-90), 11. ESMTK 12 pont (20 mérkőzés), 12. Battonya 4 pont (19 mérkőzés).

U14-es megyei bajnokság Tisza-Maros csoport 20. forduló:

Újszentiván – SZVSE II. 7-1 (6-0).

Vezette: Szalai András.

Újszentiván:

Balogh E. – Kiss P., Molnár G., Kovács M., Radics M., Mátó M., Csikós N., Suhai E., Kovács T., Benasnoun Á., Daróczi R. Csere: Weiszhart K., Barecz D., Zádori M. Edző: Szivák Imre.

SZVSE II.:

Katona L. – Juhász Zs., Kovács Z., Rózsa Á., Csala D., Horváth Zs., Benkocs G., Horváth M., Hanácsek Balázs., Horváth G., Juhász P. Csere: Táncos B., Kakuszi Á. Edző: Kakuszi Gyula.

Gólszerzők:

Suhai E. 2, Daróczi R., Csikós N., Molnár G., Weiszhart K., Kovács M., illetve Rózsa Á. A hazaiak az idény legerősebb csapatával álltak ki a sok meghatározó játékos nélkül felálló vendégek ellen. A mérkőzés már az elején eldőlt. A hitehagyottan, rossz felfogásban játszó szegedi védelem (elsősorban a középső védelem) megingásait, a kapus ügyetlenkedéseit szigorúan kihasználó hazaiak 15 perc játék után 5-0-ra vezettek. A vendégek főleg a védekezéssel voltak elfoglalva, és csak elvétve mertek támadni. A félidőt 6-0-s hazai vezetéssel zárták a felek. A szünet után a játék képe sokat változott. A mérkőzés kiegyenlítettebb lett. A vendégek sokkal többet támadtak, jobban figyeltek a védekezésükre. Az utolsó előkészítő mérkőzését játszó Rózsa Ábel révén szögletből szép gólt is szereztek. Több ígéretes támadást vezettek, a mérkőzés hajrájában beálló

Kakuszi Ádám

vezetésével. A második félidőben már csak egy-egy gól esett! Kakuszi Gyula:

„Ha a játékkal törődtünk volna, és nem az ellenfél korbeli és magassági fölényétől reszkető lábakkal mentünk volna fel a pályára, lehet, hogy más eredmény született volna. A második félidőben már nem foglalkoztunk az ellenféllel, nem reszketett a lábunk, hanem megpróbáltunk játszani, ami a játékrész eredményén meg is látszott. A hazaiak az első félidőben eldöntötték a mérkőzést. A játékuk alapján (különösen az első félidőben) megérdemelt volt a győzelmük.”

SZVSE I – UTC-Tiszasziget 3-2 (2-1).

Vezette: Farkas Tamás Tibor (jól).

SZVSE I.:

Ibis Dursun – Kardos K., Kakuszi Á., Tóth D., Horváth G. – Kis L., Kalmár Zs., Nagypál P. – Rácz Á., Purosz Leonidasz, Juhász P. Csere: Benkocs G. Edző: Hágelmann Endre.

UTC:

Pakai T. – Csiszár D., Hencz Á., Csonka G., Komócsin G. – Virág A., Boros J., Abushueghir A., Szeles R. – Szécsi K., Duranyik R. Csere: Csonka K., Murka T., Fábián G., Csala V., Csiszár M. Edző: Bellán János.

Góllövők:

Purosz L., Kalmár Zs., Kakuszi Á., illetve Szécsi K. 2.

Jók:

Ibis Dursun (a mezőny legjobbja), mindenki, illetve Szécsi K., Duranyik, Hencz. A csúszós, de jól előkészített Vasutas-pályán a csoport első helye volt a tét a két csapat mérkőzésén. A vendégek a SZVSE első védelmi megingását már ki is használták, és az 5. percben

Szécsi K.

közelről szerzett vezetést; 0-1 az UTC javára. A hidegzuhany után a 12. percben

Purosz Leonidasz

egy szélről beívelt labdát fejelt a léc alá; 1-1. Változatos, sok átadási hibával tűzdelt mezőnyjáték folyt a pályán. Úgy látszott, döntetlen lesz a félidő eredménye, de az utolsó, 35. percben Kalmár Zsolt balról kapura ívelt szabadrúgása a hosszú sarokba vágódott; 2-1 a SZVSE javára. A 2. félidőben

Bellán János

edző utasítására a vendégek feljebb tolták a védekezésüket, és óriási erővel támadtak az egyenlítésért. A hazaiak alkalmi kapusa,

Ibis Dursun

több nehéz labdát hárított. Szinte kapujához szegezte az UTC a hazaiakat, többször a szerencse segítette

Hágelmann Endre

tanítványait! Az utolsó tíz percig nem változott az eredmény,majd a 63. percben egy 30 méteres szabadrúgást Kakuszi Ádám a kapura ívelt, és

Pakai T.

(aki szintén csak

Masa Á.

, az UTC és a megyeválogatott egyik kapusának hiányzása miatt védett) benézte; 3-1. Ment azonban előre a vendégcsapat, és Szécsi K. újabb góljával sikerült szépíteniük a 68. percben; 3-2. Az izgalmas hajrában már nem változott az eredmény, győzött a SZVSE I.! A csoport két legerősebb csapatának mérkőzésén a döntetlen igazságosabb eredmény lett volna. A SZVSE I. csapata győzelmével az utolsó forduló előtt egy ponttal megelőzte a tabellán az UTC-t, és saját kezébe vette a sorsát. Ha Algyőn győznek, készülhetnek a csoportbajnoki döntőre!

A bajnokság élcsoportja:

1. SZVSE I. 42 pont (17 meccs), 2. UTC-Tiszasziget pont 41 pont (17 meccs), 3. Tisza Volán SC 29 pont (16 meccs), ... 5. SZVSE II. 15 pont (18 meccs).

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.