Bulvár

Fokozott ellenőrzés volt a hétvégén Hódmezővásárhelyen

Fokozott ellenőrzés volt a hétvégén Hódmezővásárhelyen

2010. június 7., hétfő
Fokozott ellenőrzés volt a hétvégén Hódmezővásárhelyen

A közterületi rendőri jelenlét mérlege 22 helyszíni bírság, 16 szabálysértési és egy büntetőfeljelentés Fokozott ellenőrzést tartott a Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitányság az elmúlt hétvégén - közölte Tuczakov Szilvána, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese.

A közterületek rendjének fenntartását, a jogsértő cselekmények hatékonyabb kiszűrését, a lakosság szubjektív biztonságérzetének fokozását célzó akciót a rendőrkapitányság vezetője rendelte el, melynek végrehajtását a Hódmezővásárhely MJV önkormányzata által nyújtott pénzbeli támogatás biztosította. A fokozott rendőri jelenlétnek köszönhetően pénteken és szombaton éjszaka számos szabálysértést, valamint egy rongálás bűncselekményt szűrtek ki a szolgálatot ellátó egyenruhások. Szombatra virradó éjjel összesen 10 esetben éltek a rendőrök szabálysértési feljelentéssel többek között közlekedési, köztisztasági szabályok megsértése, közterületi alkoholfogyasztás és csendháborítás miatt, 18 személlyel szemben pedig helyszíni bírságot szabtak ki. A szolgálat során zajszintmérést is kellett végezniük a rend őreinek az egyik szórakozóhely közelében. Mivel a mérés eredményeként a zajszint meghaladta az engedélyezettet, szabálysértési feljelentést tettek az illetékes hatóság felé. A szombatról vasárnapra virradó éjszaka eredménye 4 szabálysértési feljelentés és 4 helyszíni bírság volt közlekedési, köztisztasági szabályok megszegése, valamint csendháborítás miatt, továbbá egy büntetőeljárás rongálás gyanúja alapján. Történt ugyanis nem sokkal éjfél után, hogy az egyik járőrpáros a belvárosban a játszótér közelében egy hangos csörrenésre lett figyelmes. Rögtön a hang irányába indultak, ekkor vették észre, hogy a „Libás lány” elnevezésű szoborcsoport körül többen állnak, és a társaságból egy fiatal a szobor-együttes részét képező egyik libát a betontalapzatból kitépte, majd az előtte lévő vizes medencébe dobta. A „libaúsztatás” eredménye az lett, hogy a járőrök előállították a rendőrségre a 20 éves fiatalt, ahol gyanúsítottként hallgatták ki. E jó heccnek tűnő magatartása a műalkotásban 40.000 Ft kárt okozott. Vele szemben rongálás, valamint garázdaság vétség megalapozott gyanúja alapján folyik a büntetőeljárás - tette hozzá a szóvivő.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.