Közélet

Felsőzsolcára érkezett Szegedről a harmadik civil segélyszállítmány

Felsőzsolcára érkezett Szegedről a harmadik civil segélyszállítmány

2010. június 25., péntek
Felsőzsolcára érkezett Szegedről a harmadik civil segélyszállítmány

Tisztítószereket, háztartási kisgépeket, ruhákat, játékokat tartalmazott az a segélyszállítmány, melyet az előző hetekben Ónod, Felsődobsza után ezen a héten Felsőzsolcára szállított a Mátrix Közhasznú Alapítvány, az Orpheus Állatvédő Egyesület, és a Karitáció Alapítvány.

A segélyosztó központ a falutól néhány kilométerre található, ennek az az oka, hogy az őrzést Felsőzsolca önkormányzata itt tudja megoldani. A Szegedről érkezett szállítmány is ebbe a raktárba került, ahol a családonkénti csomagok összeállítását a helyiek végzik, ezt követően az önkormányzat által kiadott segélykártyákkal lehet egy-egy csomagot átvenni. A szétosztás a falu központjában több civil szervezet közreműködésével történik. Mint ismeretes: az árvíz Felsőzsolcát teljesen elzárta a külvilágtól, így a védekezésben ide helikopterekkel hozták a homokzsákokat, amelyekkel a víz további beszivárgását szerették volna megállítani. A jelenlegi kiszámíthatatlan időjárás miatt a faluban közel egymillió homokzsák vár az utcákon, és az árokpartok szélén. A helyszínen készült képeket látva továbbra is szükség van a jóindulatú emberek segítségére, hiszen sokszáz ember eddig felépített életét tette tönkre a hirtelen jött óriási áradás. Segítsen Ön is! - szól a MÁTRIX Közhasznú Alapítvány felhívása. Sokan minden vagyonukat (házukat, bútorukat, alvóhelyüket, ruháikat) elvesztették az iszonyatosan nagy árvíz miatt.

Segítsen tárgyi adománnyal!

Szegeden a segítő civil szervezetek 2010. június 7-től egy hónapon keresztül gyűjtést szerveznek a rászorulók megsegítésére. Használható állapotú ruhákat, cipőket, gumicsizmát, ágyneműket, matracokat, bútorokat, törölközőket, takarókat, tisztító-fertőtlenítő szereket, használati tárgyakat (például konyhai vízmelegítőt, hosszabbító, egyéb életminőséget javító eszközöket), játékokat, tartós élelmiszereket kérjük adja le az alapítvány gyűjtőhelyén, Szegeden, a Roosevelt tér 5. alatt, az M-Klubban (hétköznap reggel 7 – délután 3 óráig, a Móra Ferenc Múzeummal srégen). Adomány leadható Budapesten az Afrikai-Magyar Egyesületnél is (1132 Budapest, Visegrádi u. 9., Telefon: 36/1/288-00-80, www.ahu.hu)

Csoportosan is sokat segíthet!

Iskolák pedagógusai iskolán belüli gyűjtéssel, cégek helyi gyűjtőpontok kialakításával járulhatnak hozzá a szervezett segítő programhoz.

Segítsen anyagi támogatással!

Aki a rászorulók megsegítéséhez pénzadományt szeretne adni, az a hivatalos gyűjtőhelyen személyesen megteheti befizetését. Támogatás befizetéshez alapítványi sárga csekket a szegedi DJUICE Ügyfélszolgálaton (Szeged, Kárász utca 9., Átrium Üzletházban) lehet beszerezni. Közvetlen átutalás esetén a MÁTRIX Közhasznú Alapítvány (OTP) 11735005-20510350 számlaszámára történő átutalással is támogathatja az életmentő segítő akciót. A közleménybe minden esetben írják be „árvízi mentésre”! Az árvízi kárenyhítés segítése érdekében várják cégek, magánszemélyek, intézmények, csoportok, segítők, médiapartnerek együttműködését (például szállítás, tárolás, adományozás, egyéb teendők kapcsán)!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.