Közélet

Elkezdődött a szegedi 3-as villamosvonal felújítása

Elkezdődött a szegedi 3-as villamosvonal felújítása

2010. június 16., szerda
Elkezdődött a szegedi 3-as villamosvonal felújítása

Elkezdődött szerdán a szegedi 3-as villamosvonal felújítása. A nettó 2 milliárd forintba kerülő beruházás a csongrádi megyeszékhelyen uniós támogatással folyó 2012-ig tartó elektromos tömegközlekedés-fejlesztési projekt része – közölte Nemes Szilvia, a programot koordináló Szeged Pólus Fejlesztési Nonprofit Kft. főmunkatársa.

A 86 százalékban pályázati forrásból megvalósuló kivitelezési munkát az önkormányzat tenderén – öt induló közül – a budapesti Alpine Hungária Építő Kft. és az algyői Délút Építő Kft. alkotta SZ 3 Konzorcium nyerte el. A szerződés szerint októberig tartó átépítés során a kivitelező kicserél 2,4 kilométer villamosvágányt és felső vezetéket, a villamospálya egy része füvesített lesz, egy másik szakaszon pedig a meglévő vágány mellé 700 méter hosszan párhuzamos sínt is fektetnek. A fejlesztések eredményeként a vonalon a menetidő mintegy 15 százalékkal fog csökkenni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.