Bulvár

Egy óvodából is loptak a fiatalok

Egy óvodából is loptak a fiatalok

2010. június 1., kedd
Egy óvodából is loptak a fiatalok

Óvodába tört be három vásárhelyi fiatal fiú még május 28-án délután. Elmondásuk szerint játszani szerettek volna, de ha már ott voltak, loptak is – tájékoztatott Szenti Szabolcs, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.

Hétfőn hajnalban érkezett bejelentés a Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitányságra, hogy ismeretlenek betörtek az egyik vásárhelyi óvodába, ahonnan a komoly rongálás mellett értéktárgyakat is eltulajdonítottak. A rendőrök az alapos helyszíni szemle, illetve az adatgyűjtés eredményeként jutottak el az elkövetőkhöz. A 14, 16 és 9 éves fiúk az elmúlt hét pénteken délután nem tudtak mit kezdeni magukkal, ezért elhatározták, hogy bemennek játszani a szomszédos óvodába. Először az udvaron fociztak, majd betörték az ablaküveget és szétnéztek az épületben is. Az ott lévő sampont és tisztítószereket kiborogatták, majd egymást locsolták a habos vízzel. Végül úgy döntöttek, hogy levágják a műszaki berendezések kábeleit, az abból kinyert rezet pedig értékesítik. Távozás előtt még magukhoz vettek egy magnót, porszívót, illetve gyerekjátékokat is. A 14 és 16 éves gyanúsított ellen lopás miatt büntetőeljárás indult, míg gyermekkorú társuk életkora miatt nem büntethető. Kihallgatásuk során elismerték, hogy korábban ők törtek be a Jókai utca egyik lakásába is, amit szintén felforgattak, valamint a város egy másik pontján lévő üzletbe is behatoltak, ahonnan váltópénzt tulajdonítottak el. Kiderült az is, hogy a 14 éves gyanúsított a közelmúltban az iskolájában bosszúból az egyik osztálytársát is meglopta. Míg társa tornaórán volt, bement az üres tanterembe, majd kiemelte a mobiltelefonját és elvitte. A rendőrök a feljelentés után eljutottak ahhoz az üzlethez is, ahol a telefont értékesítették. A fiatalember gyanúsítottkénti kihallgatása során részletes beismerő vallomást tett.

Baleset: a kerékpárosnak nincs elsőbbsége a zebrán

Egy elektromos kerékpáros a kerékpáron fent ülve akart átkelni a kijelölt gyalogos átkelőhelyen a Petőfi Művelődési Központtal szemben (45-ös főút városon átvezető szakasza) Hódmezővásárhelyen, azonban egy Kossuth tér irányából haladó személygépkocsi elütötte. A 46 éves nőt a mentők súlyos sérülésekkel a szegedi Traumatológiai Klinikára szállították. Helyszíni szemle folyik, félpályás útlezárás van rendőri forgalomirányítás mellett. A rendőrség ezúton is felhívja az állampolgárok figyelmét, hogy a kijelölt gyalogos-átkelőhelyen a gyalogosnak van elsőbbsége, ha valaki a kerékpáron fent ülve kell át az úton, annak nincs elsőbbsége.

Ittas sofőr Vásárhelyen

Már délelőtt ittas volt egy autós Hódmezővásárhelyen. A járőrök a Renault 46 éves sofőrjét a Pál utcán vonták intézkedés alá. Mivel ennek során erős alkoholszagot éreztek, szondát fújattak a vásárhelyi férfival, ami jóval a bűncselekményi értékhatár fölötti ittasságot jelzett. Az autós elmondta a rendőröknek, hogy hajnalig italozott, majd reggel indulás előtt is töményt ivott. Az egyenruhások vérvételre előállították. A férfi ellen vezetői engedélyének elvétele mellett ittas járművezetés vétsége miatt indult büntetőeljárás, amit a rendőrség gyorsított eljárásban, bíróság elé állítás keretében fejez be.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.