Bulvár

Csempészett cigarettával kereskedő társaság tagjait ítélték el

Csempészett cigarettával kereskedő társaság tagjait ítélték el

2010. június 9., szerda
Csempészett cigarettával kereskedő társaság tagjait ítélték el

Jogerősen három év hat hónap és hat év közötti fegyházbüntetéssel sújtotta a Szegedi Ítélőtábla szerdán egy bűnszervezet tagjait, akik több mint harmincezer karton, a magyar-szerb zöldhatáron becsempészett cigarettát értékesítettek.

Az ügy másodrendű – jelenleg is szökésben lévő - vádlottját 2007. május 28-án állították meg a rendőrök Szegeden egy közúti ellenőrzés során. A férfi menekülni próbált, de elfogták, a járművében 1995 karton, koszovói zárjeggyel ellátott cigarettát találtak. A pénzügyőrség ezt követően összehangolt akciót indított és felszámolta azt a bűnözői csoportot, amely azért jött létre, hogy az akkori Szerbia-Montenegróból cigarettát csempésszen be és azt értékesítse. A cigarettát az eljárás során ismeretlenül maradt csempészek hozták át a zöldhatáron. A bűnszervezet egyik tagjának az áru szállítása, egy másik férfinak a készletezés volt a feladata, az értékesítésről pedig az első- és a másodrendű vádlott gondoskodott. A bűnszervezet keretein belül 2007 júliusától 2007. augusztus 22-ig bizonyíthatóan hat alkalommal hoztak át cigarettát a határon, a csempészáru összértéke meghaladta a 142 millió forintot. A táblabíróság folytatólagosan elkövetett jövedéki orgazdaság bűntettében mondta ki bűnösnek az ügy négy vádlottját, a szökésben lévő másodrendű vádlottat felbujtóként, folytatólagosan elkövetett csempészet bűntette miatt is elmarasztalta. Az ítélőtábla a négy férfit mint bűnszervezetben tevékenykedő elkövetőket három év hat hónap és hat év közötti fegyházbüntetéssel sújtotta, s velük szemben 27,3 és 85,7 millió forint közötti összegű vagyonelkobzást is elrendelt. Az ügyben a pénzügyőrség korábban több mint 180 millió forintnyi jövedéki bírságot is kiszabott.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.